ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας αθώος υποκλοπέας

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς 

 

Κατά την συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ασφάλεια των επικοινωνιών και την ΕΥΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε δήθεν αγανακτισμένος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  Δημήτρη Τζανακόπουλο: «Παρακολουθούσα εγώ ποτέ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ή ότι παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτο ο κύριος Φλώρος; Δεν ντρέπεσαι λίγο;».

Είναι το γνωστό κόλπο όσο πιο ένοχος είσαι τόσο πιο πολύ φωνάζεις και διαμαρτύρεσαι μήπως και κάποιοι ξεγελαστούν και σε πιστέψουν. Αυτό έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστώντας μήπως και κάποιοι τσιμπήσουν και αρχίσουν ν’αμφιβάλουν για την ενοχή του στο θέμα των υποκλοπών.

Όμως τα γεγονότα είναι συντριπτικά  ως προς την ενοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη: Μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός πήρε υπό την εποπτεία του γραφείου του την λειτουργία της ΕΥΠ. Έβαλε διοικητή της ΕΥΠ έναν δικό του άνθρωπο τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, που επειδή δεν είχε τα τυπικά προσόντα για γίνει διοικητής, ο Μητσοτάκης άλλαξε τον σχετικό νόμο. Και επικεφαλής σ’όλη αυτή την διαδικασία ήταν ο άνθρωπος του για όλες τις δουλειές, ο έμπιστος ανιψιός  του Γρηγόρης Δημητριάδης. Ο Μητσοτάκης πήρε την λειτουργία της ΕΥΠ επάνω του και τώρα καμώνεται τον ανήξερο.

Αυτό όμως που δημιουργεί την βεβαιότητα της ενοχής του είναι η πρωτοφανής διαδικασία συγκάλυψης προκειμένου ο «αθώος» Μητσοτάκης να διασωθεί.  Βουβαμάρα των κύριων μαρτύρων στην εξεταστική της Βουλής, όπου επικαλέστηκαν το απόρρητο και δεν μίλησαν. Άρνηση από την ΝΔ να καλεστούν ως μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής οι επιχειρηματίες που έφεραν στην Ελλάδα το κακόβουλο λογισμικό Predator. Κι όταν τελικά καλέστηκαν οι ίδιοι άνθρωποι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να καταθέσουν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ζήτησε εάν δεν εμφανιστούν την βίαιη προσαγωγή τους, η ΝΔ δεν το δέχτηκε και οι κύριοι αυτοί ουδέποτε εμφανίστηκαν και ουδέποτε κατέθεσαν.

Τι κάνει λοιπόν νιάου-νιάου  στα κεραμίδια; Γιατί η ΝΔ έθαψε την υπόθεση της εξέτασης των υποκλοπών στη Βουλή; Προφανώς για να προστατεύσει τον αρχιτέκτονα αυτής της δυσώδους ιστορίας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όταν λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήθεν αγανακτισμένος, δήθεν εξανίσταται  λέγοντας στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, «Παρακολουθούσα εγώ ποτέ υπουργό της κυβέρνησης, παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτο ο κύριος Φλώρος;», εμείς του απαντούμε: Ναι Κυριάκο Μητσοτάκη εσύ οργάνωσες  την παρακολούθηση  τους μισού υπουργικού σου συμβουλίου και επίσης οργάνωσες και  την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ του κυρίου Κωνσταντίνου Φλώρου.  Όσο λοιπόν και να καμώνεσαι τον αθώο που δεν έχει ιδέα τι συνέβη, ψάξε αλλού να βρεις Αμερικανάκια να σε πιστέψουν. Αυτά που λες να τα πεις στον έλληνα οδηγό ταξί που συνάντησες δήθεν τυχαία στο Μανχάταν, ή στον γελαδάρη Ντάλτον που δήθεν τυχαία συνάντησες στους αγρούς στα Φάρσαλα. Αυτοί μπορεί και να πιστέψουν ότι είσαι αθώος.

Εμείς δεν τσιμπάμε…