ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

«Μασκοκλάστες». Υπάρχει εμβόλιο για την επιδημία του κρετινισμού;

Τον τελευταίο καιρό, τις μέρες του κορονοϊού που διανύουμε,  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η παράνοια των μαζών φτιάχνει «μνημεία τέχνης» συνδυάζοντας τη συνωμοσιολογία με την αντικαπιταλιστική κριτική!Αρνητές της Μάσκας και του κεφαλαίου! Ανυπάκουοι πολίτες βαθιά θρησκευόμενοι! Αμφισβήτηση της επιστήμης και ακροδεξιά δημαγωγία! Πατριωτική άρνηση της επιδημίας και άλλα τρελά.

Μία τραγελαφική κατάσταση, όπου αντιλαμβάνεται κανείς ότι η τηλεοπτική αποβλάκωση των προηγούμενων χρόνων συνεχίζεται σήμερα  με την πνευματική λουμπενοποίηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας ψηφιακός Μεσαίωνας γεννιέται: Η ακόρεστη δίψα για πληροφορία, ο τεράστιος όγκος της προσφερόμενης πληροφορίας και η έλλειψη γνώσης και διάθεσης για γνώση και παιδεία, έχουν φτιάξει μία μάζα ισοπεδωμένη αποιδεολογικοποιημένη, χωρίς πνευματικά εφόδια, χρεοκοπημένη ιδεολογικά, πολιτιστικά, ηθικά και ταξικά και γι’αυτό εξαιρετικά ευάλωτη στη δημαγωγία και στην κάθε αρλούμπα. Κι όπου δεν υπάρχουν τα αντισώματα της παιδείας, ο κρετινισμός επελαύνει.

Η άρνηση της επιδημίας,το κίνημα κατά της μάσκας, είναι το κίνημα της βαθιάς αποβλάκωσης των προηγούμενων χρόνων. Είναι το αποτέλεσμα μια χρόνιας πνευματικής αποσύνθεσης που έστρωσε τον δρόμο στον σύγχρονο φασισμό, μεταμοντέρνο, αντιδραστικό και θρασύ. Ικανό να διεισδύσει μέσα στο κάθε σπίτι και απλά πατώντας ένα κουμπί να αμφισβητήσει την ιστορία, την επιστήμη, την ιατρική, να τονώσει το ηθικό του κάθε πονεμένου και να εκμεταλλευτεί τα κομπλεξάκια του κάθε μικροαστού.

Το κίνημα κατά της μάσκας, δεν είναι μόνο επικίνδυνο για την υγεία, είναι επικίνδυνο για το μυαλό.

Καλώς ήρθατε στην εποχή του ψηφιακού φασισμού…

Comments are closed.