ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Με σφεντόνες

Tα είδατε τα ρεζιλίκια;

Γκάλοπ στο MEGA όχι για το αν η Novartis ήταν σκάνδαλο. Όχι για το αν τα ΜΜΕ εξαγοράζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όχι για το αν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι επαρκή. Όχι για το αν ο Πέτσας πρέπει να δώσει τη λίστα της ντροπής. Όχι για το αν η οικονομία καταρρέει ξανά. Όχι για το αν η ελληνική οικογένεια πιέζεται. Αλλά γκάλοπ για το αν ο Τσίπρας γνώριζε τη συνομιλία Παππά – Μιωνή και αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρενέβαινε στη δικαιοσύνη! Γκάλοπ που σιωπά για την κυβέρνηση και ρωτάει για την αντιπολίτευση!

Τα είδατε τα ρεζιλίκια; Ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα να διαβάζει τη λέξη «foreign government» που αναφέρεται δύο φορές στο έγγραφο της Novartis και να τη μεταφράζει ως «αξιωματούχοι», προκειμένου να συγκαλύψει το γιγαντιαίο σκάνδαλο της Novartis και να το προβάλει ως υπόθεση που «έκλεισε».

Μπουκωμένοι στο χρήμα μιντιάρχες, δημοσιογράφοι – εκτελεστικοί βραχίονες της Διαπλοκής να αρνούνται να μεταφράσουν τη λέξη «government» για να μην πληγεί ο χορηγός τους, η Νέα Δημοκρατία.

Δημοσιογράφοι και κανάλια, σε διατεταγμένη υπηρεσία από χθες με έναν σκοπό: να μη μάθει ο ελληνικός λαός ότι η Novartis πληρώνει στις ΗΠΑ αποζημίωση για τις λαμογιές που έκανε στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Το κυρίαρχο όμως μήνυμα αυτής της τελευταίας εβδομάδας -από τις κραυγές της Διαπλοκής για το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ που έβρεχε ευρώ και τη συνομιλία Παππά – Μιωνή μέχρι τη λύσσα για απόκρυψη του πραγματικού περιεχομένου του εξωδικαστικού συμβιβασμού Novartis με ΗΠΑ- είναι προς τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ: Είστε χωρίς ΜΜΕ, το καταλαβαίνετε; Αποδεχτείτε το και γιορτάστε το.

Μην προσπαθείτε ούτε να προσεταιρισθείτε απατεώνες ούτε να προσεγγίσετε πληρωμένα λαμόγια. Απλώς, τσακίστε τους όπως κάνατε το 2015. Όλοι τους και μόνοι σας. Με το βίντεό σας που είδαν σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φάνηκε ότι ναι, γίνεται.

Ναι, είναι δυνατό, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο – γιατί το μιντιακό σύστημα στην Ελλάδα είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια: παντοδύναμος σε επίπεδο κορυφής αλλά χωρίς λαϊκό έρεισμα. Ή όπως διάβασα να γράφει κάποιος στο twitter για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: «Τελικά μπορείς να νικήσεις τη μιντιακή χούντα με σφεντόνες».