ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Μην τα βάζετε με τους νέους

«Δεν είμαστε κόστος, είμαστε το μέλλον» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε μια μαθήτρια, κατά τη διάρκεια του χθεσινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Αθήνας. «Δεν φταίνε μόνο αυτά, φταίνε οι γονείς τους που τα μεγάλωσαν αλητάκια» απαντά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος. Υπερθεματίζοντας ένας άλλος κυβερνητικός βουλευτής, δεν χάνει την ευκαιρία και χαρακτηρίζει «φίδια που ανεχόμαστε μέσα στα σχολεία» τους μαθητές που διαμαρτύρονται ζητώντας ασφαλέστερες συνθήκες διδασκαλίας. Κι από την έδρα, η υπουργός Παιδείας, σαν κακιά γυμνασιάρχισσα, να απειλεί το μέλλον κραδαίνοντας τη βέργα του Κοντογιαννόπουλου.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Με μοναδικό γνώμονα το κόστος, το κυβερνητικό παρόν απειλεί το κοινωνικό μέλλον, με απουσίες, χημικά και φτηνές χυδαιότητες. Διάλογος με τα ΜΑΤ. Καλούν γονείς σε αστυνομικά τμήματα να καταδώσουν τους υποκινητές των καταλήψεων. Απειλούν να στείλουν σε σπίτια μαθητών τον λογαριασμό από τυχόν υλικές ζημιές στα κατειλημμένα σχολεία. Εκφοβισμός, τρομοκρατία, καταστολή. Για κομματικά υποκινούμενες καταλήψεις κάνουν λόγο οι πολιτικάντηδες που πριν ένα χρόνο χειροκροτούσαν τις καταλήψεις σε σχολεία της Β. Ελλάδας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά εδώ.

Έχουν χάσει τον έλεγχο στα σχολεία. Χάνουν τώρα και την ψυχραιμία τους με τους μαθητές. Χωρίς πειστικές απαντήσεις, καταφεύγουν στη συκοφάντηση και τις αλχημείες για να βγάλουν λιγότερους τους μαθητές ανά τάξη. Κι από δίπλα να σιγοντάρουν τα παπαγαλάκια της λίστας Πέτσα, που τρέμουν μην κοπούν τα δικά τους μπόνους προς όφελος της Παιδείας. Γιατί εκεί φτάσαμε. Δίπλα στους Καλλιάνους, δημοσιογράφοι να λοιδορούν τους μαθητές και τα αιτήματά τους για να διαφυλάξουν τους μισθούς και τα επιμίσθιά τους.

Δεν πάτε καλά και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Με βία, απειλές και χλευασμό δεν μπορείτε να τα βάλετε με τους νέους.