ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Μια οφειλόμενη απάντηση στο www.lesvosnews.net

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Λέσβου έβγαλε ανακοίνωση  η οποία στάλθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιστοσελίδα https://www.lesvosnews.net / θεώρησε καλό, πριν δημοσιεύσει την ανακοίνωση να κάνει έναν δικό της πρόλογο προσπαθώντας να την αποδομήσει.

Ο τίτλος του άρθρου του lesvosnews.net που φιλοξένησε την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ήταν:

«Φταίνε για τη Μόρια οι Αθανασίου, Μουτζούρης, Κύτελης… Μικροπολιτική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου»

και ιδού ο πρόλογος πριν την δημοσίευση του δελτίου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ:

«Εκεί στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου πρέπει πρώτα να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική και μετά ας ψάξουν να βρούνε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της κοροϊδίας… Υπάρχει και μια παροιμία που λέει στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί… Συμφωνούμε με τον επίλογο της ανακοίνωσης: «Φτάνει πια» Ας διαβάσουμε λοιπόν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:»

Ακολούθως  δημοσιεύει το κείμενο της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Δεν μας ενδιαφέρει εάν το www.lesvosnews.net  θέλει να γίνει η ομπρέλα που θα προφυλάξει την ΝΔ, τους κυρίους Αθανασίου, Μουτζούρη  και Κύτελη.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του.

Δεν μας ενδιαφέρει εάν θέλει να γίνει το πλυντήριο που θα ξεπλύνει όλο το ακροδεξιό παρακράτος που έχει τα τελευταία χρόνια εμφανιστεί στο νησί μας, παίρνοντας πολλές φορές  το νόμο στα χέρια του απειλώντας, προπηλακίζοντας,  παρανομώντας.

Κάθε επιχείρηση του τύπου έχει δικαίωμα να κάνει τις ιδεολογικές και επιχειρηματικές τις επιλογές. Αυτό είναι αυτονόητο δικαίωμα της και κρίνεται από τους αναγνώστες της και από τους πολίτες.

Ο σεβασμός και η δεοντολογία όμως επιτάσσει, όταν ένα πολιτικό κόμμα στέλνει ένα κείμενο,  να δημοσιεύεται  χωρίς ειρωνείες και εξυπνακισμούς.

Και εάν θέλει η ιστοσελίδα μπορεί σε μια άλλη στήλη να απαντήσει.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ήταν «μικροπολιτική.» Πρώτα  θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει «αυτοκριτική» και μετά να μετά να βγάζει ανακοινώσεις. Κάπως σαν «δεν δικαιούσθε να ομιλείτε.»

Άραγε έκανε αυτοκριτική ο συντάκτης του lesvosnews.net εάν ακολουθεί τους κανόνες της αμερόληπτης, αντικειμενικής  δημοσιογραφίας, ή ακολουθεί τα βήματα της νεοδημοκρατικής εξουσίας, ελπίζοντας  να περισσέψει ένα κοκαλάκι εύνοιας γι αυτόν και το site του; 

 

*μέλος της διευρυμένης Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Λέσβου

 

https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/politiki/ftaine-gia-ti-moria-oi-athanasioy-moytzoyris-kytelis