ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Να τα πούμε;

 

ΕΛ.ΑΣ. το μικρομεγαλείο σου, βασίλεμα δεν έχει…

 

Πρώτη ημέρα της χρονιάς και το Όργανο της δημόσιας τάξης δήλωσε ότι οι αστυνομικοί «είναι οι μικροί ήρωες της εποχής». Ορθώς, διότι αν ήταν μεγάλοι δεν θα ψάχναμε τον φυγόδικο Χρήστο Παππά.

Επίσης ευχήθηκε στην  Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια που γράφει ιστορία. Το ίδιο εύχονται κι οι φυγόδικοι Χρυσαυγίτες που γράφουν ιστορία με την εξαφάνισή τους.

Αν έμεινε κάτι της προκοπής από τη χρονιά που έφυγε, είναι η ιστορική έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Της αγαπημένης οργάνωσης πολλών Κι από τους πολλούς που την αγαπήσαν δεν εξαιρείται η Αστυνομία και οι προϊστάμενοί της.

Μαζί με «έγκριτα ΜΜΕ και πολιτικούς», η Αστυνομία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να της φτασιδιώνει το τρομαχτικό πρόσωπο των φασιστών. Και δεν ήταν ούτε η πολιτεία ούτε η Αστυνομία που καθάρισαν το αίσχος.

Ήταν οι δικηγόροι, συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, που εργάστηκαν κι υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια την υπόθεση, υπερνικώντας τεράστια εμπόδια, που έδωσαν έναν αγώνα πολυετή, με ασύλληπτο μόχθο, αμέτρητες εργατώρες και ζηλευτό ήθος. Έτσι είχαμε την πολύτιμη καταδικαστική απόφαση.

Δεν θα μιλήσουμε για την υπόθεση του Δημήτρη Κουσουρή και τη φονική επίθεση του χρυσαυγίτη Αντώνη Ανδρουτσόπουλου με το nick name «Περίανδρος» το 1998, που έφυγε ανενόχλητος στο Καράκας της Βενεζουέλα, με υπουργό Δημόσιας Τάξης επίσης τον Μ. Χρυσοχοΐδη.
Θα μιλήσουμε για την ορατή-αόρατη σχέση της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή των τελευταίων ετών που έβγαζε και συνεχίζει να βγάζει μάτι. Την βλέπαμε συνεχώς αυτή τη φιλική σχέση και τη συνεργασία της, ακόμα και σε παραβατικές δράσεις των βουλευτών της Χ.Α.

Το περίφημο πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, έπειτα από εντολή για έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. για θύλακες της Χ.Α. παρά τις σοβαρές ελλείψεις του, εξακολουθεί, μετά από επτά χρόνια, να είναι χρήσιμο εργαλείο για όποιον θέλει να καταλάβει πώς μπλέκει ο χρυσαυγιτισμός με την ανομία στους κόλπους της αστυνομίας.
Κι αυτή η φιλία της με τις θεωρίες της Χρυσής Αυγής ξεσπά σήμερα στο σώμα της κοινωνίας.

Όπως και να ‘χει από την ημέρα που μας πληροφόρησε το Όργανο δημόσιας τάξης ότι θα σφραγίσει και τα σπίτι μας αν χρειαστεί, δεν επιδέχονται λογικής ανάλυσης οι ανακοινώσεις του…