ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ.

Της Μίρνας Φαφουτέλλη

Ειλικρινά σας το λέω, είμαι πολύ οργισμένη.

Με 40 έως 50.000 ευρώ παίρνεις μια γκαρσονιέρα και μένεις εσύ, ή βάζεις να μείνει κάποιον δικό σου που έχει ανάγκη.

Με 150.000 ευρώ παίρνεις ένα σπίτι και βάζεις μέσα την οικογένειά σου, ή γι” αυτά τα λεφτά έχεις πάρει δάνειο για να αγοράσεις ένα σπίτι και το πληρώνεις μια ζωή. Ή το έχεις πάρει και τώρα είναι κόκκινο και χάνεις το σπίτι. Έπαιρνε κάποιος παλιά το εφάπαξ και κοίταζε να αγοράσει για τα παιδιά του ένα σπιτάκι {έφτανε τότε}.

Σήμερα χιλιάδες περιμένουν τη σύνταξή τους και πολλοί απ” αυτούς επιβιώνουν, επειδή κάποιος τους βοηθά, όσο μπορεί κι αυτός απ” το υστέρημά του.

Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι, υπάρχουν νέα παιδιά που το καλοκαίρι ξεχύνονται στα νησιά για το μεροκάματο, υπάρχουν γυναίκες που ξεσκατίζουν γέρους και γριές για το ψωμί της καθημερινότητας.

Γιατί η καθημερινότητα είναι ανελέητη.Θέλει το ψωμί, το γάλα, τα μακαρόνια της, το χαρτί υγείας, την οδοντόκρεμά της. Θα μπορούσα να αναφέρω ΧΊΛΙΑ ΜΥΡΙΑ που θα μπορούσε κάποιος να κάνει με το ένα τεσσαρακοστό ή και με λιγότερο απ” αυτά τα λεφτά.

Κι έρχονται τώρα αυτοί και δίνουν ΣΤΑ ΜΜΕ 11.000.000 στην αρχή και 9.000.0000 τώρα, συν τη δόση 21.000.000 που αναβλήθηκε, αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, όπως λένε στο χωριό μου. Σύνολο δηλαδή, 41.000.000 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ…. Δώσανε 41 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ για να μας πούνε το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που μόνοι μας αποφασίσαμε. Που θα το κάναμε και χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ. »Να μείνουμε μέσα…»

Την έχω κλείσει εδώ και καιρό την τηλεόραση. Μα τω θεώ όμως, έτσι μου έρχεται να την πετάξω και απ” την ταράτσα και να έχει κι όλα τα ζιγκολό και τα παράφερνα της εξουσίας μέσα της. Γιατί αυτό το »επί χρήμασι εκδιδομένων το κιγκλίδωμα» δεν μπορεί να το δειχτεί ούτε το συναίσθημά μου, ούτε η λογική μου, αλλά κυρίως δεν μπορεί να το δειχτεί η ηθική μου…