ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Οικογένεια Λασκαρίδη: Τα παγούρια και η offshore

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη έσπευσε να ευχαριστήσει χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καθώς όπως ανακοίνωσε θα δωρίσει από ένα παγούρι σε όλους τους μαθητές δημοτικού της χώρας.

Σύμφωνα με το Documento, η οικογένεια Λασκαρίδη έχει συνδεθεί επιχειρηματικά με την εταιρεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, Zeus+Dione. Πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια Λασκαρίδη -είναι μεταξύ άλλων ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία- φαίνεται ότι έχει σχέση με την παναμέζικη οffshore εταιρεία «Velvet Success», η οποία συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dione, από την οποία αποχώρησε πρόσφατα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δίνοντας περίπου 800 χιλιάδες ευρώ. Μιας εταιρείας η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια offshore εταιρεία φαίνεται να έχει καταθέσει ακόμη 1,8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του Τάσου Καραμήτσου, μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Στη συνέχεια το ποσό αυτό μεταφέρθηκε από τον Καραμήτσο σε ελληνική τράπεζα για να μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας.

Όπως αναφέρει το Documento, φαίνεται ότι τρία έμπιστα πρόσωπα της οικογένειας Λασκαρίδη, τα οποία εμφανίζονται ως «μπροστινοί» σε δεκάδες offshore αλλά και ελληνικές εταιρείες, είναι εμπλεκόμενα στη Velvet Success. Μάλιστα σε μια επένδυση, αυτή της «Μεγάλης Βρετανίας», διευκρινίζουν σε επίσημα τραπεζικά έγγραφα ότι διαχειρίζονται χρήματα της οικογένειας Λασκαρίδη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία πρόσωπα ελληνικής καταγωγής τα οποία εμφανίζονται σε πάμπολλες εταιρείες, είτε ελληνικές είτε του εξωτερικού, που φέρονται να είναι συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια άτομα εμφανίζονται στα ΔΣ των εταιρειών αυτών μαζί με μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας Λασκαρίδη. Πρόκειται για τη Μαρία-Ιφιγένεια Βαρβάρα Πρωτόπαπα, τον Ιωάννη Γιαννακάκη και την Ελευθερία Καλλίνη.

Ως διευθυντές της εταιρείας το 2008 –η offshore ιδρύθηκε το 2007– εμφανίζονται τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετέχουν στα ΔΣ πληθώρας εταιρειών με τα αδέλφια Θανάση και Παναγιώτη Λασκαρίδη, με τον εκλιπόντα πατέρα τους Κωνσταντίνο Λασκαρίδη καθώς και με άλλα μέλη της οικογένειας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελ. Καλλίνη φαίνεται να συμμετέχει σε περισσότερες από 400 παναμέζικες offshore.

 

 Ο Π. Λασκαρίδης και η περίεργη «διάσωση» αρχαίων από τον βυθό των Αντικυθήρων