ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Οι εκλογές θα είναι κόλαφος για τον Μητσοτάκη

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

 

Πόσο ναρκωμένη είναι η κοινωνία σήμερα; Πόση ανοχή μπορεί να δείχνει σ’αυτόν τον πρωθυπουργό που δεν τον σταματά τίποτα, που το ένα ψέμα του διαδέχεται το άλλο, που παραπλανά  και  προσπαθεί να ελέγξει κάθε εκατοστό της ενημέρωσης;

Πόσο ασφαλής μπορεί να αισθάνεται ο Μητσοτάκης μέσα στη βουβή συγκύρια, μέσα στην απροσδιόριστη σιωπή; Αφού με το θέμα των υποκλοπών ξεφτίλισε και υπονόμευσε την δημοκρατία, αφού με το πρόσφατο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ καταλύεται η λειτουργία του, αφού συνεχώς σπάνε τα ρεκόρ θανάτων από κοροναϊό, αφού η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ και στα καύσιμα αποτελούν εφιάλτη για την μέση οικογένεια, ο Μητσοτάκης ελπίζει ότι όποτε και να προκηρυχτούν εκλογές θα τις κερδίσει. Πιστεύει ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα εμφανιστούν και στην κάλπη των εκλογών.

Ο Μητσοτάκης όμως θα μείνει με την ελπίδα. Η σημερινή σιωπή, η βουβαμάρα, η «αδιαφορία» της κοινωνίας που φαίνεται να υπάρχει δεν είναι σύμμαχοι του. Ο κόσμος δεν μιλά αλλά περιμένει. Η κοινωνία έχει κακή άποψη για τον Μητσοτάκη και για τον τρόπο που κυβερνά. Παντού υπάρχουν δυσαρεστημένοι και οργισμένοι άνθρωποι που αναμένουν την ώρα των εκλογών. Και τότε θα μιλήσουν. Ο Μητσοτάκης θα πέσει θύμα της ίδιας του της προπαγάνδας. Του ελέγχου του τύπου και των δημοσκοπήσεων. Μέχρι τώρα του σερβίρουν αυτά που θέλει να ακούει. Στις εκλογές άλλα θα περιμένει να δει και άλλα θα δει. Ακόμα και στο θέμα των υποκλοπών που η προπαγάνδα του Μητσοτάκη ισχυρίζεται  ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι όταν παρακολουθείται  το μισό υπουργικό συμβούλιο και οι μισοί αρχηγοί των ένοπλων δυνάμεων, αυτός ο πρωθυπουργός των υποκλοπών δεν πρέπει να επανεκλεγεί. Και δεν θα επανεκλεγεί.

Ο Μητσοτάκης με την προκήρυξη των εκλογών θα δει ξαφνικά τα χιλιάδες μικρά σιωπηλά ρυάκια αμφισβήτησης του να ενώνονται  σ’ένα ορμητικό ποτάμι που θα τον σαρώσει. Γιατί ο κόσμος και η κοινωνία μπορεί να νοιώθουν κόπωση, μπορεί να σωπαίνουν, μπορεί να φαίνονται απαθείς, όμως έχουν αίσθηση του τι είναι ο Μητσοτάκης και οι ταξικές πολιτικές που εφαρμόζει, αντιλαμβάνονται ότι για τον Μητσοτάκη δεν έχει σημασία η δημόσια υγεία και εκπαίδευση αλλά σημασία έχει να γεμίσει τη χώρα με αστυνομικούς, για τον Μητσοτάκη σημασία έχει να υποκλέπτει τους πολιτικούς του αντιπάλους για να τους εκβιάζει και να τους ελέγχει, για τον Μητσοτάκη σημασία έχει να κυβερνά όχι για το καλό της κοινωνίας αλλά για το καλό του ίδιου της φαμίλιας του και της διαπλοκής που με μανία τον στηρίζει.

Και επειδή όλα αυτά τα καταλαβαίνει η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, όταν μιλήσει που σύντομα  θα μιλήσει, το αποτέλεσμα θα είναι κόλαφος για τον παρακρατικό πρωθυπουργό της σήψης και της παρακμής.