ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Οι εκτελεστές και οι ηθικοί αυτουργοί για το πλιάτσικο

Στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου, για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Κατανοώ ότι στη χώρα σας έχετε μια κουλτούρα να κάνετε ευθέως ερωτήσεις και το σέβομαι αυτό»! Που σημαίνει ότι -χωρίς να το καταλάβει- μας είπε πως εδώ στην Ελλάδα και επί της δικής του ηγεμονίας έχει εξαφανιστεί η κουλτούρα για ερωτήσεις ευθέως!

Θα έλεγα μάλιστα ότι ούτε πλαγίως δέχονται πλέον ερωτήσεις οι εξουσιαστές, που είναι απασχολημένοι με το να διευθύνουν το πλιάτσικο των περιουσιακών στοιχείων της χώρας και την υποδούλωση όλων των Ανεξάρτητων Αρχών, συμπεριλαμβανομένης της τρίτης εξουσίας, της Δικαιοσύνης.

Η πανδημία έγινε τελικά μια ιδιαίτερα βολική κατάσταση για τον σκοπό τους, καθώς οι πολίτες, απομονωμένοι και φοβισμένοι, δεν έχουν μεγάλα περιθώρια αντιδράσεων. Επίσης δεν έχουν τίποτα θετικό να πουν καθώς, μετά την αφελή προσέγγιση ότι η πρώτη φάση της πανδημίας περιορίστηκε χάρη στις δικές τους αποφάσεις, επανήλθαν στη συνταγή πως για όλα φταίει η αξιωματική αντιπολίτευση. Κυβέρνηση που αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση ακόμα και με επιχειρήματα του τύπου ότι ο Τσίπρας δεν έχει ανάψει κερί σε εκκλησία!

Φαντάζεστε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως πρωθυπουργό να κουνάει το χέρι στον Ανδρέα λέγοντάς του «μην μιλάς εσύ που δεν ανάβεις κερί στην εκκλησία»; Να που συμβαίνει στη χώρα το 2021 με πρόεδρο της Ν.Δ. τον κ. Μητσοτάκη.

Και αυτό λέγεται χωρίς σοβαρό πολιτικό κόστος, διότι οι χορηγοί τους και συνεταίροι στην πολιτική εξουσία κατέλαβαν τα μεγάλα συστημικά μαζικά μέσα ενημέρωσης για να στηρίζουν την προπαγάνδα του εκλεκτού τους. Και τα κατάφεραν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς το άπειρο από εξουσία πολιτικό σχήμα της Αριστεράς να καταλάβει τι γίνεται, γιατί γίνεται και πού πάει το πράγμα.

Αυτό ήταν και είναι το μεγαλύτερο αβαντάζ για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Χωρίς την προστασία από τις εφοπλιστικές ελίτ των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Αλαφούζων, Κυριακού και Λάτση, η κυβέρνηση δεν θα άντεχε ούτε εβδομάδα αν ο θεσμικός ρόλος των ΜΜΕ να ελέγχουν την εξουσία ήταν σεβαστός, όπως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπου οι δημοσιογράφοι έχουν την κουλτούρα και το δικαίωμα να κάνουν ευθέως τις ερωτήσεις και να διατυπώνουν τις απόψεις τους.

Επιμένω να αναφέρομαι ονομαστικά στους ενόχους για τη διάλυση του μεταπολεμικού ελληνικού κράτους και τη μετατροπή του από κοινοβουλευτική δημοκρατία σε αυταρχικό μονοπρόσωπο καθεστώς που επιχειρεί να υποδουλώσει όλες τις ανεξάρτητες εξουσίες, ώστε να εκτελούν τις εντολές του παλατιού. Τον ελληνικό λαό και τη σημαία του τους έχουν χεσμένους, όπως είχε πει δημοσίως σε συνέντευξή του ο μεγαλοεφοπλιστής Λασκαρίδης, χορηγός της «οφσορίστριας» Μαρέβας και εντύπων που στηρίζουν τον σύζυγό της. Οι ευθύνες τους, αργά ή γρήγορα, θα καταλογιστούν.

Έχουν λάβει ισχυρές θέσεις στο σύστημα, ώστε ποτέ ξανά να μην συμβεί πολιτικό «ατύχημα» και έρθει στην εξουσία κόμμα ή σχήμα που να αγνοεί τις επιταγές τους. Πρωταρχικός στόχος τους η κυριαρχία της αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδας και η απομόνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αδυναμία της να βρει εταίρους για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς οι προσεχείς εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η αποστολή του Λοβέρδου είναι απόλυτα σαφής.

Το παρόν και το μέλλον της χώρας με το βαρύ ιστορικό όνομα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της τους αφήνει αδιάφορους. Η Ελλάδα ουσιαστικά μετατρέπεται σε οικόπεδο των ισχυρών χωρών της Ευρώπης, που απαιτούν «γην και ύδωρ» γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατον να αποπληρωθούν τα δάνεια που έχουν παραχωρήσει. Διευθύνουν τον ελληνικό τουρισμό και ελέγχουν τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ελέγχουν την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές, τα αεροδρόμια, τον σιδηρόδρομο, το μεγάλο λιανικό εμπόριο, εξαγοράζουν συνεχώς τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Οι  Έλληνες έχουν θέση και ρόλο κυρίως ως γκαρσόνια των Ευρωπαίων, όπως είχε προφητεύσει ο Ανδρέας Παπανδρέου ότι μπορεί να συμβεί.

Και όλα αυτά γίνονται αποδεκτά και υπηρετούνται από την ομάδα Μητσοτάκη, που διαλύει, εκτός από τη δημόσια Υγεία, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και την Παιδεία, μετατρέποντας τη μόρφωση σε κατάρτιση, χωρίς απορίες και προβληματισμούς. Τα Ελληνόπουλα που έχουν όραμα και φιλοδοξίες έχουν πεδίο δόξης λαμπρόν μόνο ως μετανάστες. Οι υπόλοιποι γκαρσόνια!