ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Οι μάσκες δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και το πραγματικό της πρόσωπο

 

Το “αγαπημένο” τηλεοπτικό δίδυμο επέστρεψε, σαν εικόνα από τα προσεχώς -και από τον “δεύτερο κύκλο” της σειράς-, την ίδια μέρα που τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα εκατό. Φόρεσαν μάλιστα για πρώτη φορά τις μάσκες, που αρχικά έκριναν πως δεν είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση του ιού, ενώ τώρα έχουν αναχθεί στο πρώτο -ίσως και μοναδικό- μέσο προστασίας, ελλείψει ευρύτερης κρατικής μέριμνας και άλλων μέτρων από την κυβέρνηση, που θεωρητικά ζητούσε χρόνο για να προετοιμαστεί για αυτό ακριβώς.

Φόρεσαν τη μάσκα των υπεύθυνων στελεχών του κρατικού μηχανισμού. Των σοβαρών κυρίων που παίρνουν μέτρα και φροντίζουν για όλα, που μας προειδοποιούν ότι αν τους ξαναδούμε σε καθημερινή βάση, δε θα είναι για καλό -συνεπώς το λάθος θα είναι δικό μας. Ακόμα και των πατρικών μορφών, που καταλαβαίνουν τους νέους, αλλά τους συμβουλεύουν τρυφερά τι (δεν πρέπει) να κάνουν.

Αλλά καμία μάσκα δε φτάνει για να κρύψει το πρόσωπο της κυβέρνησης, όσα έκανε και όλα όσα δεν έκανε για αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών -αν όχι εντός τους. Δεν πήρε μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για τις ΜΕΘ, για τους ελέγχους σε όσους επισκέπτονται τη χώρα μας για το καλοκαίρι.

Άνοιξαν όμως τα σύνορα, για να μην “καταρρεύσει η οικονομία”, αύξησαν ακόμα και το όριο των επιβατών στα πλοία, για να μην πληγούν οι ακτοπλοϊκές, και παίζουν σε όλους τους τόνους το παραμύθι της ατομικής ευθύνης.

Αυτή τη φορά χωρίς θεατές, αφού ακόμα και οι επαγγελματίες φωτογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του Χαρδαλιά και του Γραφείου Τύπου της Πολιτικής Προστασίας…

Όσες μάσκες κι αν βάλουν, όποιον ρόλο και αν παίξουν, όποιο αφήγημα κι αν χτίσουν, όσες φορές κι αν κατηγορήσουν τον απλό κοσμάκη που κάνει ό,τι του λένε και ό,τι περνάει από το χέρι του, δεν μπορούν να κρύψουν τη δική τους εγκληματική ευθύνη για αυτό που φαίνεται να έρχεται και το νέο κύμα που μοιάζει ισχυρότερο από το προηγούμενο.