ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Οι μεγαλόσχημοι στην ατζέντα Φουρθιώτη

 

Ξαφνικά ο Μένιος Φουρθιώτης, το οποίο φρουρούσε η Αστυνομία όταν έκανε τις απάτες του, βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας ως κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Επιμένω εδώ και καιρό, πως η δραστηριότητα του Φουρθιώτη, δεν είναι αποτέλεσμα της ιδιόμορφης προσωπικότητάς του, όπως θέλουν κάποιοι να περάσουν προς τα έξω. Ούτε υπάρχει στην «πιάτσα» συμβόλαιο 40.000 ευρώ για να πυροβολήσεις μια μάντρα έξω από το σπίτι του Μένιου.

Οι αστυνομικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα έχουν ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να τις τοποθετούμε στο φόντο της πολιτικής πραγματικότητας.

Τις σχέσεις του Μένιου Φουρθιώτη με τη ΝΔ, αποκάλυψε η ένταξή του στη λίστα Πέτσα. Ο υπουργός του Μητσοτάκη έδωσε εντολή να χρηματοδοτηθεί ένα ανύπαρκτο site του Φουρθιώτη, την ώρα που απέκλειε από την καμπάνια μια μεγάλη εφημερίδα όπως το Documento. H κυβέρνηση του Μητσοτάκη έδωσε πολυτελή φρουρά στο Φουρθιώτη και ένας στρατηγός της Αστυνομίας (κρίμα τα γαλόνια) τον πήγε στο πάρκινγκ για να διαλέξει το τζιπ που θα τον συνοδεύει. Τις επόμενες μέρες όμως, θα αποκαλυφθεί η «ατζέντα» Φουρθιώτη. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, θα έχει στα χέρια της τις κλήσεις, τα μηνύματα, ακόμη και αυτά που έχουν σβηστεί (παλίμψηστα) από τα τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιούσε ο Φουρθιώτης. Θα παρελάσουν λοιπόν ονόματα εκδοτών, μεγαλοδημοσιογράφων, υπουργών, κυβερνητικών στελεχών και  Διοικητών ΔΕΚΟ. Το σύστημα ήδη κλονίζεται με όσα ανακαλύπτουν οι αστυνομικοί. Το Μαξίμου μοιάζει με περιοχή όπου είναι έτοιμες να κατασπαραχτούν απειλούμενες ύαινες. 

Ο Φουρθιώτης δεν είναι η προβληματική προσωπικότητα που λειτουργούσε μόνη της. Ήδη, το μέγεθος και ο αριθμός των δικηγόρων που συνωστίζονται γύρω του, αποδεικνύει πως υπάρχει μεγάλο διακύβευμα.

Μπροστά στο κίνδυνο της αποκάλυψης, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν δεκάδες που θα δηλώσουν εκβιαζόμενοι. Θα υποστηρίξουν δηλαδή πως είχαν επαφές με το Φουρθιώτη, αλλά θα ισχυριστούν πως επρόκειτο για τηλεφωνήματα που έγιναν γιατί τους εκβίαζε. Για να σε εκβιάζει όμως ο Μένιος Φουρθιώτης, πρέπει πρωτίστως, όσα έχεις κάνει να οδηγούν σε εκβιασμό. Πας προφήτης μετά Χριστόν, γάιδαρος. Πόσο μάλλον αν είναι υπουργός. Ο εκβιαζόμενος, πάει στον Εισαγγελέα. Δε γίνεται συνομιλητής του εγκληματία. Θα επανέλθουμε.