ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι αποδεδειγμένα ένα θύμα της σκευωρίας Novartis

Ουδέποτε υπήρξε σκάνδαλο Novartis. Μόνο σκευωρία Novartis. Και έχει δίκιο ο Άδωνης Γεωργιάδης που αγανακτεί και εξανίσταται. Και απειλεί με αγωγές. Σε όσους αφήνουν υπονοούμενα και τον συνδέουν μ’αυτό το ανύπαρκτο σκάνδαλο. Έγραψε στο tweeter: «…και επί της ουσίας και επί προσωπικού προσβολή σε όλους εμάς που αποδεδειγμένα πλέον είχαμε πέσει θύματα της σκευωρίας Novartis…»

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι αποδεδειγμένα και με τον νόμο ένα θύμα της σκευωρίας Novartis. Η υπόθεση του, όπως και η υπόθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου μπήκαν στο αρχείο. Σκάνδαλο Novartis δεν υπήρξε. Υπήρξε σκευωρία Novartis. Την οποία την εξύφαναν με τις ραδιουργίες τους οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου, Κώστας Βαξεβάνης και προπαντός η τέως εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Μαζί φυσικά κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλη αυτά τα μέλη της «συμμορίας» ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν ας φτιάξουμε μια σκευωρία Novartis. Και την έφτιαξαν.

Και έρχεται σήμερα ο γνωστός προβοκάτορας ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και μας κλονίζει. Δηλώνει σε όλες του τις συνεντεύξεις ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis κι ότι ο Μητσοτάκης  «κουκούλωσε» την υπόθεση. Και μένουμε εμβρόντητοι. Εκεί που θεωρούσαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει με τη σκευωρία Novartis, έρχεται ο Γιώργος Κύρτσος και μας λέει ότι δεν ήταν σκευωρία αλλά ένα καραμπινάτο σκάνδαλο. Και μπερδέψαμε τα σκάνδαλα. Εμείς που νομίζαμε ότι σκάνδαλο είναι να πάρεις από τα LIDL λίγο κρέας και λίγο τυρί και επειδή δεν έχεις χρήματα να μην τα πληρώσεις, ξαφνικά ακούμε ότι υπάρχει και σκάνδαλο Novartis και ότι το κουκούλωσε ο Μητσοτάκης.

Και αναρωτιόμαστε: Aυτή η αθώα περιστερά ο Μητσοτάκης γιατί να το κουκουλώσει το σκάνδαλο Novartis ; Μάλλον κι αυτός έχει μπερδευτεί και περιμένει να δει αν τελικά υπάρχει σκάνδαλο Novartis, ή είναι σκευωρία Novartis. Και ανάλογα να πράξει. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν στρέφεται κατά της Novartis Hellas για να ζητήσει αποζημιώσεις. Για αδικήματα που η ίδια η εταιρία έχει παραδεχτεί (στις ΗΠΑ), ότι είχε διαπράξει στην Ελλάδα. Απ’ότι φαίνεται η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ ήταν σκάνδαλο και στην Ελλάδα σκευωρία.

Και γιατί να στραφούμε εναντίον της Novartis Hellas και να ζητήσουμε αποζημίωση δεκάδων ή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ; Τι να τα κάνουμε αυτά τα χρήματα; Που να τα χρησιμοποιήσουμε; ΜΕΘ έχουμε υπεραρκετές. Ο Γιώργος Κύρτσος υπολόγισε ότι με καλύτερη διαχείριση της πανδημίας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί δέκα έως δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι. Δέκα ως δεκαπέντε χιλιάδες λιγότερα  φέρετρα. Λεπτομέρεια.

Θα μπορούσαμε ίσως να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα της υποτιθέμενης αποζημίωσης της Novartis Hellas για να στηρίξουμε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Μετά τα «πονηρά» deals του Μητσοτάκη με τις εταιρίες εισαγωγής φυσικού αερίου, μας έχει παγιδεύσει και πληρώνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα πανάκριβα. Από το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη. Έχοντας συγχρόνως και από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη. Βέβαια ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστας Σκρέκας βρήκε τη λύση για το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα: «Να κλείνετε τον θερμοσίφωνα και τα φώτα». Άρα το λύσαμε και το θέμα της ακρίβειας του ηλεκτρικού ρεύματος. Κι ο Άδωνης Γεωργιάδης ο μέγας θεωρητικός της παπαρολογίας το τερμάτισε: «…σε μέσους όρους η Ελλάδα έχει ακριβό ρεύμα γιατί η Αριστερά διαχρονικά εμποδίζει όλα τα έργα προόδου…Αν δεν υπήρχε Αριστερά στην Ελλάδα θα είχαμε κάνει όλα τα έργα, εσείς δεν μας αφήνετε…»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαπίζει και αποσυντίθεται. Το μόνο που τους μένει, είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων ο εθνικισμός κι η πατριδοκαπηλία. Το είδαμε στη συζήτηση στη Βουλή για την αγορά των  Rafale. Ο Μητσοτάκης το ξεστόμισε: «Το Εθνικό μέτωπο κ.Τσίπρα συγκροτείται έστω και χωρίς την δική σας συμμετοχή». Τι λες μεγάλε; Ας ξεχρεώσει το κόμμα σου τα 342.950.000 Ευρώ που χρωστούσε ως τις 31/12/2020 στο Ελληνικό δημόσιο και σήμερα θα είναι πολύ περισσότερα και ύστερα έλα να μας μιλήσεις για Εθνικό Μέτωπο.

Εμείς προς το παρόν το μόνο Εθνικό Μέτωπο που γνωρίζουμε, είναι το όνομα που είχε το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας της Μαρίν Λεπέν, που η ΝΔ όλο και περισσότερο του μοιάζει στη μούρη.