ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ο «ανθρώπινος» Κυριάκος Μητσοτάκης: οι πολιτικές διαστάσεις μιας φιλανθρωπίας: η κυβέρνηση δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση

Η φωτό του Μητσοτάκη με το ποδήλατο στην Πάρνηθα αποκάλυψε -κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πόσο «ανθρώπινος» είναι: δεν δίστασε να κατέβει από το ποδήλατο για να φωτογραφηθεί με ….κοινούς θνητούς.

Η φωτογραφία ωστόσο αποκάλυψε πως ο Ανθρώπινος παραβίασε μια σειρά από νόμους, αν και ο ίδιος δεν το κατάλαβε, ούτε βρέθηκε κάποιος να του κόψει έστω ένα πρόστιμο.

«Ήταν λάθος που δεν φόρεσα μάσκα, όταν φωτογραφήθηκα. Δεν ήταν λάθος που πήγα να ασκηθώ γιατί επιτρέπεται εντός της Περιφερειακής Ενότητας» είπε μιλώντας στον Alpha- την ώρα που για άλλους μάλλον… απαγορεύεται.

»  Όλοι έχουμε περάσει από στιγμές όπου μια μικρή ανεμελιά να μας κάνει να ξεχάσουμε όσα πρέπει να κάνουμε». Ανθρώπινο, όσο και το ότι η σύζυγος του βρέθηκε εκτός περιφερειακής ενότητας, αλλά » η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη δεν πήγε στην Καλαμάτα για εκδρομή, αλλά κατόπιν της προβλεπόμενης έγγραφης άδειας από την Πολιτική Προστασία, συνοδεύοντας στελέχη του οίκου Dior, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, που ήρθαν στη χώρα μας».

Χωριάτες! «Η χυδαιότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο» δήλωσαν κύκλοι του Μαξίμου χωρίς να πουν κουβέντα για το μοτοκρός στην Πάρνηθα. Ώσπου η Μαρέβα εμφανίστηκε να κάνει βόλτες στα …Χανιά.

» Το μίσος για τη Mαρέβα Γκραμπόφσκι πρέπει κάποτε να εξηγηθεί επιστημονικά. Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο χυδαιότητας εναντίον της. Χθες προσέφερε υπηρεσία στην Ελλάδα, διότι αν ο Οίκος Dior πράγματι συμπεριλάβει αυτά τα χειροτεχνήματα με αναφορά σε μας, η διαφήμιση θα είναι τεράστια», έγραψε στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης. 

Είναι η στιγμή που μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός αποκαλύπτει πότε θα εμβολιασθεί η Υπέρκομψη Μαρέβα -αφού το σύστημα Μητσοτάκη -κατόχου 32 ακινήτων- αποκάλυψε την «βίλα» του Αλέξη Τσίπρα -που τελικά νοικιάζει.

Κυβέρνηση και φιλανθρωπία

Όλα αυτά πλήττουν την εικόνα του «αυτοκρατορικού ζεύγους» -όπως γράφεται και το επιτελείο του Μητσοτάκη σκηνοθετεί μια άλλη φωτό με τον Μητσοτάκη να μοιράζει φαγητό σε απόρους σε ταβέρνα στο Κερατσίνι.

Ενθουσιασμένος με τη δράση αλληλεγγύης του πρωθυπουργού ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, τουίταρε πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς τυμπανοκρουσίες, σε μια πράξη ανθρωπιάς επισκέφθηκε το Κερατσινι και την ταβέρνα ο «Κρητικός».

Φαίνεται όμως πως τελικά δεν πέρασε απαρατήρητος! Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων -το οποίο υπάγεται απευθείας στον ίδιο- διέδωσε την είδηση -αν και οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ταβερνιάρη -που έδωσε και την είδηση πως η κόρη του Πρωθυπουργού θα είναι εθελόντρια στα συσσίτια:

«Της το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της κόρης του της Δάφνης, θα έρθει εδώ να βοηθάει, να καθαρίζει πατάτες, να καθαρίζει κρεμμύδια για να δει πώς βγαίνει το ψωμί, να αρχίσει να μαθαίνει» είπε ο κ. Καρκανοραχάκης.

Είναι μια πρακτική της αγγλικής βασιλικής οικογένειας που ωστόσο δεν κυβερνά -ώστε να κάνει απρόσκοπτα φιλανθρωπίες: η κυβέρνηση οφείλει να μοιράσει φαγητό σε όλους τους απόρους και όχι σε μια ταβέρνα στο Κερατσίνι- για την φωτογράφιση.

Φιλανθρωπία με τα συσσίτια των άλλων;

Σε καμιά από τις 23 φωτογραφίες που έδωσε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ο Μητσοτάκης δεν μοιράζει φαγητό, αλλά μόνο συζητά, βλέπει και ποζάρει! Πόση ώρα έμεινε στην ταβέρνα; O Πρωθυπουργός που έχει την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας μπορεί να επιδεικνύει απλώς φιλανθρωπία;

«O Kυριάκος μοίρασε απλώς τα τρόφιμα ή έβαλε το χέρι στην τσέπη του» σχολιάζει το Διαδίκτυο συγκρίνοντας την πράξη με αυτή του Αντεντοκούμπο που διέθεσε 50.000 δολάρια και χωρίς «τυμπανοκρουσίες» πράγματι.

Φιλανθρωπία λοιπόν με τα συσσίτια των άλλων. Αλλά η κυβέρνηση δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση για να μοιράζει συσσίτια σε πενήντα ή οχτακόσιους απόρους σε μια περιοχή της χώρας – ομολογώντας πως υπάρχουν χιλιάδες άποροι στο έλεος της φιλανθρωπίας.

Πιθανόν να μην έχουμε μια κυβέρνηση που να αντιμετωπίσει την φτώχεια, αλλά όπως δείχνουν όλα αυτά, έχουμε και στην Ελλάδα συνήθειες βασιλικής οικογένειας. Που μάλλον δεν μας αξίζει έτσι χωριάτες που είμαστε και φυσικά χυδαίοι.

Μα να μην καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι που ένας Πρωθυπουργός «κάθισε μαζί μας», όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας. Να μην καταλαβαίνουμε -όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης- πως » αν ο Οίκος Dior πράγματι συμπεριλάβει αυτά τα χειροτεχνήματα με αναφορά σε μας, η διαφήμιση θα είναι τεράστια»;

Eπαρχιώτες κι άποροι ή επαρχιώτες και γι΄αυτό άποροι.

 ΥΓ.: Η φωτό με τον Μητσοτάκη να «μοιράζει τρόφιμα» σε απόρους -κάτι που δεν φαίνεται πουθενά θυμίζει μια άλλη με τον Μητσοτάκη να μαζεύει σκουπίδια στον Υμηττό: η σακούλα για τα σκουπίδια που κρατάει -για την φωτογράφιση- δεν γεμίζει ποτέ.