ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ο Δραγασάκης και ο Φουρθιώτης

 

Κάποια στιγμή, άρχισα να νιώθω ένοχος που μας απασχολούσε δημοσιογραφικά το θέμα Φουρθιώτη. Και η σχέση του με το Νο 2 της κυβέρνησης, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη. Διάφοροι συνάδελφοι κατηγορούσαν όσους μιλούσαν για τον Φουρθιώτη. Παράδειγμα, χαρακτηριστικό, ο Δημήτρης Οικονόμου του ΣΚΑΪ: «Θλιβερό να γίνεται βασικό πολιτικό επιχείρημα από τα χείλη πρώην πρωθυπουργού η trash tv και ο υπόδικος εκπρόσωπός της». Αλλά και ο Τάσος Τέλλογλου: «Αυτό το είδος της αντιπολίτευσης κάνει κακό στη χώρα και φυσικά στην κυβέρνηση (όχι αυτή, κάθε κυβέρνηση, καθώς δεν οδηγείται σε διορθώσεις). Για την ίδια την αντιπολίτευση δεν συζητάμε…».

Αρχίζει και αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι το ζήτημα, αυτός που είχε σχέσεις με τον Φουρθιώτη ή εκείνος που κατηγορεί αυτόν που είχε σχέσεις με τον Φουρθιώτη; Το ερώτημα είναι αστείο, αλλά όχι για την ελληνική δημοσιογραφία. Εξαφανισμένος ο Φουρθιώτης από τα κανάλια.

Αρχίζω μετά και σκέφτομαι ανάποδα. Τι θα έλεγαν όλοι αυτοί, αν το Νο 2 της κυβέρνησης Τσίπρα, αν ο Γιάννης Δραγασάκης, αντάλλασσε SMS με τον Φουρθιώτη; Τι θα έλεγαν αν ο Παππάς, ο Τσακαλώτος, ο Σκουρλέτης συνομιλούσαν μαζί του; Τι θα έλεγαν αν ο Τζανακόπουλος έδινε οδηγίες στον Φουρθιώτη για την εκπομπή του και ποιους να καλέσει; Δεν χρειάζεται απάντηση, την ξέρετε όλοι σας, θα τους είχαν σταυρώσει. Και δικαίως!

Θα θυμάστε τον Πετσίτη και τι γινόταν για μήνες, έβαλαν όλη την κυβέρνηση στο απόσπασμα. Δεν υπήρχε καμία κατηγορία για τον Πετσίτη, δεν μιλούσαμε καν για κρατικό χρήμα, αλλά τον βλέπαμε πρωτοσέλιδο.

Η media-ακή ασυλία που απολαμβάνει η κυβέρνηση τη σώζει προς το παρόν. Ως πότε;