ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ο κύριος Μητσοτάκης εκνευρίστηκε

 

Διαβάστε τι έπαθε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Έξαλλος, μου λένε οι πηγές μου από το Μαξίμου, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Όταν η φωτογραφία με την οποία τροφοδότησε την επικαιρότητα μέσω του εκκλησιαστικού site Romfea έφτασε στο γραφείο του, ο πρωθυπουργός την κοίταξε πολλή ώρα χωρίς να μιλά. Σε αυτήν ο κ. Κουμουτσάκος απεικονίζεται να λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία στον ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και τους ιερείς χωρίς μάσκα. Παριστάμενοι στο πρωθυπουργικό γραφείο λένε ότι η οργή του κ. Μητσοτάκη είναι χειρότερη όταν δεν ξεσπάει, και όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν την αγωνία του να σταλούν τα σωστά μηνύματα προφύλαξης από την πανδημία στην κοινωνία. Ο χειρισμός της Εκκλησίας είναι μια λεπτή υπόθεση την οποία έχει αναλάβει αποκλειστικά το Μέγαρο Μαξίμου και η Θεία Κοινωνία είναι το πιο “καυτό” ζήτημα της μεταξύ τους ”διαπραγμάτευσης”. Άγνωστο γιατί χώθηκε στη μέση ο κ. Κουμουτσάκος, το σίγουρο είναι ότι πρόσθεσε άλλο ένα ατόπημα στη μακρά λίστα ατοπημάτων που έχουν για εκείνον στο Μαξίμου».

Έξαλλος, λοιπόν, ο πρωθυπουργός. Εκνευρίστηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο. Και, όπως παρουσιάζεται στο δημοσίευμα του «Βηματοδότη» στο «Βήμα», «η οργή του κ. Μητσοτάκη είναι χειρότερη όταν δεν ξεσπάει».

Μα τι επιβλητική εικόνα του ηγέτη «Μωυσή» λίγο πριν το ξέσπασμα της οργής του!

Λείπει κάτι σε όλη αυτή την περιγραφή του πρωθυπουργού, μια άλλη φωτογραφία. Πρόκειται για μια δική του φωτογραφία, όταν νομιμοποίησε με τη στάση του τον επικίνδυνο σκοταδισμό της ηγεσίας της εκκλησίας. Περίπου ένα μήνα πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη θεία κοινωνία κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Κρήτης

 

Τότε ο «Ημεροδρόμος» είχε απευθύνει το εξής ερώτημα: Με τη θεία κοινωνία δεν κολλάει, κύριε πρωθυπουργέ;

Απάντηση δεν πήραμε. Τώρα μαθαίνουμε ότι ο κύριος πρωθυπουργός εκνευρίστηκε με τον Γ. Κουμουτσάκο.

Αλήθεια, όταν είδε τη δική του φωτογραφία έγινε έξαλλος; Μήπως και τότε «την κοίταξε πολλή ώρα χωρίς να μιλά»; Ίσως το μάθουμε κι αυτό κάποτε από κάποιο δημοσίευμα. Μέχρι τότε ο πρωθυπουργός θα εμφανίζεται εκνευρισμένος, έξαλλος με τον κυβερνητικό σκοταδισμό που βλάπτει σοβαρά την υγεία.