ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ο Μητσοτάκης πιάστηκε με τη γίδα των υποκλοπών στην πλάτη

 

Από την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της προέκυψε ότι η παρακολούθηση στον δημοσιογράφο του CNN.gr Θανάση Κουκάκη γινόταν από την ΕΥΠ. Το παραδέχτηκε ο διοικητής της Παναγιώτης Κοντολέων. Και το δικαιολόγησε ότι ήταν αίτημα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Δηλαδή πιάσ τ’ αβγό και κούρευτο. Επί τέσσερις μήνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμουμας φλόμωνε στο ψέμα ότι καμία σχέση δεν είχε η κυβέρνηση με την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη και τώρα έρχεται ο ίδιος ο διοικητής της ΕΥΠ και παραδέχεται αυτό που όλοι φανταζόμασταν.

Η ΝΔ σαν την χαμηλοβλεπούσα παρθένα διαρρέει ότι δεν ειπώθηκαν τέτοια πράγματα, ότι όλα αυτά είναι προϊόν μονταζιέρας, ότι είναι fake news. Κι όταν τους λες δώστε τα πρακτικά στην δημοσιότητα μιλάνε για κανόνες εχεμύθειας, για ρήτρες εμπιστευτικότητας για αιώνια σιωπή. Το γιατί ο διοικητής της ΕΥΠ παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία του παρακολουθούσε τον Θανάση Κουκάκη είναι προς διερεύνηση. Γιατί το έκανε; Λάθος; Λίγο δύσκολο. ‘Ίσως ήξερε ότι το θέμα ούτως ή άλλως θα διέρρεε τις επόμενες μέρες και θέλησε να το προλάβει. Ή παραδεχόμενος την παρακολούθηση Κουκάκη θέλησε να κρύψει κάτι άλλο πιο σημαντικό.

. Η ουσία είναι ότι ο Μητσοτάκης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Η ΕΥΠ, που υπάγεται μετά από δική του επιλογή στο πρωθυπουργικό γραφείο, έκανε υποκλοπές. Όχι ότι υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Μητσοτάκης θα οργάνωνε την ΕΥΠ μ’αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή όχι με προτεραιότητα την εθνική ασφάλεια αλλά με προτεραιότητα την προσωπική του πολιτική ασφάλεια. Τώρα όμως οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης προανήγγειλε για τις επόμενες μέρες αποκαλύψεις και ονόματα. Οι βρώμικες υποθέσεις υποκλοπών και παρακολουθήσεων είναι αργός θάνατος για αυτούς που είναι μπλεγμένοι. Εκεί που θεωρούν ότι ελέγχουν την κατάσταση έρχεται μια αποκάλυψη και τους βάζει ξανά αποκάτω. Έτσι ακριβώς θα συμβεί και με τον Μητσοτάκη. Τα γεγονότα θα τον ξεπερνούν. Αυτός θα θέλει να τα θάψει κι αυτά θα του βγάζουν κοροϊδευτικά την γλώσσα. Μπορεί τα ΜΜΕ της διαπλοκής να το βουλώνουν, ή να φέρνουν το θέμα στα μέτρα τους, όμως έτσι και αρχίσει το κελάϊδισμα δύσκολα τα πουλιά σταματούν.

Αυτή η υπόθεση έχει μεγάλο βάθος. Αφού θέλησαν να παρακολουθήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον αρχηγό του τρίτου κόμματος στην Βουλή, φανταζόμαστε τι όργιο παρακολουθήσεων θα υπάρχει. Άραγε τι άποψη έχει για αυτές τις υποκλοπές ο έγκριτος συνταγματολόγος, ο ευφραδής, γλαφυρός και λαλίστατος κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος; Και τι λέει επ’αυτού ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος; Και τι η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου;

Αυτές οι παρακρατικές πρακτικές αντιστρατεύονται την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την στοιχειώδη λειτουργία του πολιτεύματος. Θα ανεχτούμε ένα κ@λόπαιδο που του είπε ο μπαμπάς του ότι είναι προορισμένος να γίνει πρωθυπουργός να τα παραβιάζει;