ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

«Ο Χρυσοχοΐδης φοβάται την 6η Δεκεμβρίου και θέλει να την εξαφανίσει»

 

O πρώην γυμνασιάρχης και καθηγητής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Γιώργος Θαλάσσης απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το οργανωμένο σχέδιο αποκλεισμού των δρόμων γύρω από το μνημείο του Αλέξανδρου, η οποία όπως τονίζει γίνεται υπό το πρόσχημα της προστασίας από την πανδημία. Ομως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο πρώην καθηγητής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ναι μεν ανήκει σε ευπαθή ομάδα, αλλά δεν παύει να είναι κι ένας άνθρωπος που νοιάζεται για τους γύρω του.

«Ένας γέρος δάσκαλος», επισημαίνει, «που θέλει να πενθήσει για τη δολοφονία του μαθητή του, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά δεν του το επιτρέπουν».

Στην ανάρτηση του στο Facebook, ο Γιώργος Θαλάσσης αναφέρει:

Κύριε Χρυσοχοΐδη,

Οργανώσατε σχέδιο αποκλεισμού των δρόμων γύρω από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Και όλα αυτά τα κάνετε, για να μας προστατέψετε, για να προστατέψετε εμένα, που ανήκω σε ευπαθή ομάδα.

Πράγματι ανήκω σε ευπαθή, σε πολύ ευπαθή ομάδα, με τη σημασία που δίνετε εσείς.

Αλλά ανήκω και σε μια άλλη πολύ  ευπαθή ομάδα με τη σημασία του ευ πάσχω, αλλά και του ευ πράττω, σημασίες που εσείς αγνοείτε.

Ευ πάσχω και ευ πράττω, κύριε Χρυσοχοΐδη, γιατί νοιάζομαι όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για τους συνανθρώπους μου και όλη την κοινωνία, για τους νεκρούς κάθε μέρα, για τους άρρωστους, για το νοσηλευτικό προσωπικό, για τα παιδιά που είναι κλεισμένα στο σπίτι, για τους άνεργους και τους σκληρά εργαζόμενους, για όλους εκείνους για τους οποίους δεν προβλέπεται κρεβάτι στον 9ο όροφο του Ευαγγελισμού, ούτε C 130.

Εγώ ανήκω σε ευπαθή ομάδα, δεν φωτογραφίζομαι ημίγυμνος, για να επιδεικνύω τα κάλλη μου, ούτε είμαι κομψός, ούτε ντύνομαι κομψά.

Ένας γέρος είμαι, που νοιάζεται για τους γύρω του.

Τίποτε από όλα αυτά.

Ένας γέρος δάσκαλος είμαι που πενθεί για τη δολοφονία του μαθητή του, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ένας γέρος δάσκαλος είμαι που δεν βγαίνει από το σπίτι του, παρά μόνο για να πάει με μάσκα στο γειτονικό φαρμακείο και την Κυριακή θα πάει στο μνημείο του Αλέξανδρου.

Είπε ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος (και ο άλλος…) ότι μπορούμε να πάμε για περίπατο στην Πάρνηθα, γιατί είναι στην Αττική.

Στην Αράχωβα δεν μπορούμε να πάμε, γιατί είναι εκτός Αττικής, αλλά μπορούμε να πάμε στην οδό Αραχώβης και να κατηφορίσουμε. Στο Μεσολόγγι δεν μπορούμε να πάμε, αλλά μπορούμε να περπατήσουμε στην οδό Μεσολογγίου.

Αλλά εσείς δεν είστε διατεθειμένος να μας το επιτρέψετε.

Όχι για να μας προστατέψετε, αλλά γιατί φοβάστε.

Φοβάστε την 6η Δεκεμβρίου και θέλετε να την εξαφανίσετε από το ημερολόγιο. Φοβάστε γιατί δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, φοβάστε γιατί η αστυνομική αυθαιρεσία μεγαλώνει συνεχώς.

Φοβάστε γιατί ήδη έχουν υπογράψει 2000 άνθρωποι και υπογράφουν συνεχώς.

Φοβάστε, γιατί εκτός από τη Μάγδα Φύσσα έχει υπογράψει και ο πατέρας του Βασίλειου Μάγγου.

Φοβάστε, γιατί ούτε ευ πάσχετε, ούτε ευ πράττετε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες