ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Προηγούνται… τα λάφυρα

 

Η φωτιά είναι πόλεμος» έγραψε ο δημοσιογράφος και έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής Πάνος Χαρίτος. Και διευκρίνισε: « Όταν περιμένεις πόλεμο και γνωρίζεις ημέρα και ώρα που θα ξεσπάσει, προετοιμάζεσαι γι’ αυτόν. Διαβάζεις τα δεδομένα και τις πιθανότητες. Επιλέγεις το πού και πώς θα αναπτύξεις τις δυνάμεις σου ώστε, ακόμα κι αν δεν κερδίσεις τον πόλεμο, να βγεις από αυτόν με τις μικρότερες απώλειες. Απλά πράγματα. Ικανός σχεδιασμός, σωστός ανεφοδιασμός και αξιόμαχος εξοπλισμός. Όταν η επικοινωνιακή πολιτική υπερισχύει του ικανού σχεδιασμού, τότε χάνεις και τον πόλεμο και τις εντυπώσεις».

Στη δική της ανάρτηση η  Έλενα Ακρίτα σημείωσε: «Όταν ένα πλοίο βουλιάζει, την ευθύνη την αναλαμβάνει ο κυβερνήτης, όχι το πλοίο…». Πολύ καλά τα λέτε κι εσείς, κυρία, μόνο που στο πλοίο δεν υπάρχει καπετάνιος. Είναι ο διαχειριστής Κυριάκος Μητσοτάκης που ήρθε στην εξουσία για να το πουλήσει σε κομμάτια, ελπίζοντας αυτός και οι αγοραστές πως το deal θα γίνει χωρίς το πλοίο να βυθιστεί..

Ήρθε να πουλήσει μέρος της Παιδείας στους σχολάρχες, μέρος της Υγείας στους κλινικάρχες, μέρος της κοινωνικής ασφάλισης στις ιδιωτικές εταιρείες, την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό στους ιδιώτες.

Γι’ αυτό όταν τα δασαρχεία ζήτησαν για αντιπυρικά έργα 17 εκατομμύρια, αυτός έκοψε ένα μηδενικό και έδωσε μόλις 1,7! Προσέθεσε όμως άλλα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ, ανεβάζοντας τον λογαριασμό στα 100 εκατομμύρια, για να προστατεύουν την εικόνα του.

Πριν από μια εβδομάδα συναντήθηκαν στη Βουλιαγμένη έξι κορυφαίοι επιχειρηματίες και δύο γενικοί διευθυντές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και συζήτησαν τη μοιρασιά των 32 δισ. ευρώ του ευρωπαϊκού πλαισίου ανάκαμψης.

Θα τολμήσει αυτή η υπόδουλη κυβέρνηση να μεταφέρει πόρους και να τους κατευθύνει στις περιοχές που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές; Λάθος ερώτημα. Θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση οι λαφυραγωγοί να μειώσει το μερτικό τους;

Είναι σε θέση πλέον οι ανάλγητες εφοπλιστικές οικογένειες που κατέλαβαν τα ΜΜΕ και προστατεύουν την κυβέρνηση να στηρίξουν ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να σταθεί πλέον στην εξουσία και έχει ανοίξει τον δρόμο για την πλέον σκληρή χρεοκοπία που έχει γνωρίσει ο τόπος; Μπορεί να τους τρομάξει η λαϊκή οργή;