ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;

Και ξαφνικά βρέθηκε ο ένοχος. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Για όλο αυτό το κατάντημα, την μονόπλευρη, ασφυκτική, κατευθυνόμενη, εξαγορασμένη ενημέρωση ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει.
Διότι λένε, έβγαλε ένα σατιρικό σποτ που θίγει όλους τους δημοσιογράφους συλλήβδην, χωρίς να κάνει κάποιο διαχωρισμό. Όμως οι πολίτες που είδαν το σποτ καταλαβαίνουν μια χαρά τι εννοεί και ποιους εννοεί.

Καταλαβαίνουν που ακριβώς αναφέρεται και ποιους υποδεικνύει: Το σύστημα δημοσιογραφικής εξουσίας που έχει γίνει ένα με το σύστημα εξουσίας της κυβέρνησης και του Μαξίμου. Που υλοποιεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση, υποβάθμιση και απόκρυψη των ειδήσεων.

Τουλάχιστον δώδεκα γνωστοί δημοσιογράφοι εργάζονται στα συστήματα και παρασυστήματα του Μαξίμου. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από τον αριστερό και κεντροαριστερό χώρο. Όλοι οι καλοί χωρούν. Είναι οι γέφυρες που ενώνουν το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου με το σύστημα παραπληροφόρησης των ΜΜΕ. Όταν λοιπόν υπάρχει η πρωτοφανής άλωση και εξαγορά του τύπου, που τέτοια δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, ακούγεται εκτός τόπου και χρόνου η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Είναι λίγο για γέλια. Αλλά και για κλάματα.

Το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στον χώρο της ενημέρωσης έχει απλωθεί παντού. Από τα χλιδάτα Αθηναϊκά κανάλια της διαπλοκής, έως τις εκατοντάδες μικρές ‘’ασήμαντες’’ ιστοσελίδες και εφημερίδες της επαρχίας. Τις ταΐζουν με ένα κομμάτι ψωμί κρατικών διαφημίσεων ή καταχωρήσεων, ας πούμε της καμπάνιας ‘’Μενουμε σπίτι.’’ Το ξεροκόμματο της επιβίωσης τους. Έτσι ελέγχουν και την τοπική ενημέρωση των μικρών επαρχιακών πόλεων. Με ευνοϊκά σχόλια προς την κυβέρνηση, ειρωνείες προς την αντιπολίτευση, κατευθυνόμενη επιλεγμένη αναδημοσίευση αντισύριζα άρθρων από αθηναϊκά έντυπα και ιστοσελίδες.

Όμως για όλα αυτά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το σατυρικό του σποτ. Που πόνεσε και ενόχλησε γιατί λέει την αλήθεια. Αυτό που πλέον ξέρει και καταλαβαίνει ο κόσμος. Ακόμα και οι οπαδοί της ΝΔ, που και αυτοί κατανοούν και ψιθυρίζουν για την μονομέρεια της ενημέρωσης.

Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έξυπνα και αποτελεσματικά. Το παρασύστημα κυβερνητικής και δημοσιογραφικής εξουσίας, δήθεν θίχτηκε και διαμαρτύρεται. Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ‘’σφάξε με, αγά μου, ν΄ αγιάσω.’’ Κι οι ίδιοι να συνεχίζουν την δουλειά τους Δεν πρόκειται να τους κάνουμε την χάρη. Ήρθε η ώρα της αντίδρασης. Της αντεπίθεσης.

Άραγε πόσο κοστίζει ο Μωυσής;