ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Σε ταληράκια

Λοιπόν, για να συνοψίζουμε τη συζήτηση των τελευταίων ημερών, γιατί έχουμε κι άλλες δουλειές. Όπως π.χ. να πουλήσουμε τη ΔΕΗ.

Στον πυρήνα της συζήτησης για την Aκροδεξιά βρίσκεται ο νοικοκύρης, που όταν ακούει ότι 50 Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε 3 Αιγύπτιους αλιεργάτες λέει, δεν πειράζει, να πάνε στη χώρα τους.

Αν δει, βέβαια, το αποτέλεσμα της επίθεσης, ίσως να κάνει λίγο πίσω, αλλά φροντίζουν τα κανάλια να μην το δει.

Χρειάζεται κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση για να σκεφτείς πιο σύνθετα και πιο ανθρώπινα. Αλλά την εκπαίδευση αυτή είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που δεν την έχουν.

Και όχι μόνο δεν έχουν εκπαίδευση, αλλά έχουν πάρα πολλούς που τους χαϊδολογάνε. Κοίτα, οι άλλοι σε λένε ζώον και ρατσιστή, αλλά εγώ καταλαβαίνω πώς σκέφτεσαι.

Δεν θα ζούμε μια ζωή κάτω από τη δικτατορία του καθωσπρεπισμού, της πολιτικής ορθότητας και της θολοκουλτούρας.

Ήρθαν λοιπόν τα Μνημόνια και οι κυβερνήσεις των παλιών κομμάτων έριξαν αναίσχυντα τον κόσμο που τους ψήφιζε στην εξαθλίωση. Και ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες.

Και είπε τότε ο Σαμαράς: Μην τυχόν κάνετε καμιά βλακεία και πάτε στην Αριστερά για το ψωμί σας. Γιατί η Αριστερά θα ανοίξει τα σύνορα και θα σας γεμίσει ξένους.

Και θα καταργήσει και την αστυνομία, για να μπορούν να τα σπάνε οι φίλοι τους οι αναρχικοί και να σας ληστεύουν οι φίλοι τους οι αλλοδαποί.

Και τα κανάλια των Μνημονίων, του «μαζί τα φάγαμε» και του «χρεοκοπήσαμε γιατί πήρες τυρόπιτα χωρίς απόδειξη», το έπαιζαν με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Αλλά δεν πήγε καλά όλο αυτό και πολύς κοσμάκης ψήφισε Χρυσή Αυγή.

Διότι πούλαγε καλύτερα το αφήγημα Σαμαρά. Και το έκανε και πράξη κιόλας, τα έχει πει ο Λοβέρδος.

Και γιατί πούλαγε καλύτερα όλο το αφήγημα: το έθνος μας, η πατρίδα μας, ο προαιώνιος πολιτισμός μας, οι εκκλησίες μας, τα ιερά και τα όσιά μας, οι ειδικές μας δυνάμεις, η αστυνομία μας.

Για να χαϊδολογήσει αυτόν τον κόσμο, ο Σαμαράς άφησε ανενόχλητη τη Χ.Α..

Μέχρι που η Χ.Α. σκότωσε τον Φύσσα και αναγκάστηκε να την αδειάσει για να μην χαρακτηριστεί συνένοχος.

Για να χαϊδολογήσει αυτόν τον κόσμο, ο Μητσοτάκης συμμάχησε με τη Χ.Α. και όλο τον υπόλοιπο διαθέσιμο φασισμό, στο προσφυγικό και στις Πρέσπες.

Και εκεί έπαιξαν εξαιρετικό ρόλο τα κανάλια.

Εκεί ψαρεύει ο Κυρανάκης με τα χοιρινά σουβλάκια, ο Μαρκόπουλος που έγλειφε τον Μιχαλολιάκο, ο Μπογδάνος που πάει στις πλατείες με τον Κασιδιάρη, ο Πλεύρης που έχει βαρύ όνομα και θέλει νεκρούς στα σύνορα, ο Άδωνις που μπήκε στην πολιτική πουλώντας Πλεύρη, ο Βορίδης που μπήκε στην πολιτική πουλώντας τσεκούρια και Λεπέν.

Όλοι οι βουλευτές Ν.Δ. από Τέμπη και επάνω που πουλούσαν Μακεδονία, καθώς και όλοι ανά την Ελλάδα που πουλάνε «όχι εδώ οι πρόσφυγες».

Καθώς και διάφοροι ακραιοφιλελεύθεροι που πουλάνε εμπάθεια κατά της κρατικιστικής Αριστεράς και θεωρία των δύο άκρων. Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Λοβέρδος και τέτοια.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι η Ν.Δ. δεν είχε ποτέ μέσα της τόση δημοκρατία όση χρειαζόταν για να καταδικάσει και να απομονώσει τη Χ.Α.

Αντιθέτως, είχε περίσσευμα καιροσκοπισμού και ανηθικότητας ώστε να την ξεπλένει.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα άλλα είναι για να πλακωνόμαστε στο φέισμπουκ.