ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Σκηνές από το μέλλον όλων μας

Παναγιώτης Λαμπρόπουλος


Αυτό που γίνεται τούτες τις μέρες στη Λέσβο, είναι σκηνές από το μέλλον όλων μας.


Η κυβέρνηση σχεδίασε μια στρατιωτικού τύπου αποστολή, προκειμένου να  επιβάλλει με.τη βία ένα παράλογο σχέδιο: Την δημιουργία τεραστίων κεντριών για τους πρόσφυγες και μετανάστες και την μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών.


Συνειδητά άφησε το πρόβλημα να διογκωθεί μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Εγκλώβισε χιλιάδες ανθρώπους, δημιούργησε μια ζούγκλα και τώρα έρχεται να δικαιολογήσει την βία που εξασκεί πάνω στους νησιώτες, στο όνομα της απαλλαγής τους από το τέρας που η ίδια δημιούργησε. Για το καλό των νησιωτών. Αυτό είναι το αφήγημα της.


Χρησιμοποιεί την ωμή βία των κατασταλτικών μηχανισμών με την λογική του «σοκ και δέος»: Μια τεράστια «δύναμη πυρός» με εμφανή στόχο να καθαρίσει το πεδίο όσο πιο γρήγορα γίνεται.  Με οποιοδήποτε κόστος.
Η κυβέρνηση θέλει να περάσει το μήνυμα της «αποφασιστικότητας».   Το μήνυμα που στέλνει σε όλη την ελληνική κοινωνία είναι κρυστάλλινο: «Ότι κάνουμε είναι για το καλό σας. Μην αντιδράτε, μην βγάλτε κιχ. θα σας ισοπεδώσουμε».


Αυτό που γίνεται στη Λέσβο μας αφορά όλους και όλες. Σήμερα είναι η Καράβα και οι πρόσφυγες, αύριο κάτι άλλο. Είναι σκηνές από το μέλλον όλων μας!