ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Στέλιος Κούλογλου/Στρατολογώντας τους εξωφρενικότερους, για να βρουν προδότες

 

Ο διεθνής εξευτελισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη την έχει κάνει να χάσει την ψυχραιμία της. Από το κράτος δικαίου και τη διαφθορά μέχρι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, δεν υπάρχει διεθνής οργανισμός ή μέσο ενημέρωσης που να μην ασκεί σκληρή αλλά εμπεριστατωμένη κριτική στις αλά Ορμπαν πρακτικές Μητσοτάκη.

Είναι τέτοιος ο πανικός, που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρέτισε την πρόταση της Κομισιιόν για την ελευθερία των ΜΜΕ, που ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από τις ελληνικές παραβιάσεις!

Το ίδιο έχει συμβεί και με τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και τον Έβρο, όπως τεκμηριώθηκαν και με το πόρισμα της OLAF (εσωτερική υπηρεσία της ΕΕ κατά της διαφθοράς και της τήρησης των νόμων). Το πόρισμα υποχρέωσε σε παραίτηση τον επικεφαλής της Frontex -που είχε βραβεύσει ο κ. Μητσοτάκης- λόγω της σύμπλευσής του με τις ελληνικές αρχές και τη συγκάλυψη των πρακτικών τους.

Αυτή τη φορά ο κ. Οικονόμου δεν έβγαλε χαιρετιστήρια, ενθουσιώδη δήλωση για το πόρισμα, προφανώς ο αυτοεξευτελισμός έχει κάποια όρια: το κυβερνητικό στρατόπεδο προτίμησε τη σιωπή, σαν το πόρισμα να μην εκδόθηκε ποτέ.

Οπως ο πνιγμένος, η κυβέρνηση πιάστηκε από τη ΜΚΟ  «HumanRights360» που έκανε στροφή 180 μοιρών, υποστηρίζοντας ότι τελικά η περιβόητη νησίδα του Εβρου  δεν ήταν ελληνική αλλά τουρκική. Στη φοβισμένη και απολογητική επανόρθωσή της, η οργάνωση δεν έδωσε καμία εξήγηση πού στηρίχθηκε η αρχική θέση της και ποια στοιχεία την έκαναν να αλλάξει θέση.

Αλλά το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν κώλωσε. Μια ΜΚΟ, από αυτές που οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές λοιδωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, έγινε ξαφνικά η λυδία λίθος της αλήθειας. Ετσι ξεκίνησε μια συντονισμένη επίθεση, στην οποία επιστρατεύθηκαν διάφοροι εθελοντές.

Από μια ευρωβουλευτή που φοβάται μήπως αλλάξει ο εκλογικός νόμος στις ευρωεκλογές και υιοθετηθεί η λίστα, οπότε ο Μητσοτάκης μπορεί να μην τη συμπεριλάβει στην επόμενη: δήλωσε ότι δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δυσφημούν συστηματικά την Ελλάδα. Σύμπτωση προφανώς, την ίδια μέρα ο Γ. Παπαχρήστος των Νέων έγραψε:

«Το ντουέτο πάλι των μεγάλων επιτυχιών «Αρβανίτης – Κούλογλου» ή «Κούλογλου – Αρβανίτης» (για να μην υπάρχουν και προβλήματα με τη μαρκίζα που συχνά ανακύπτουν ανάμεσα στις πριμαντόνες) έχουν σιωπήσει αιδημόνως. Και πολύ καλά κάνουν, θα σημειώσω. Ο στόχος του διασυρμού της χώρας, με σημαία τις «δολοφονικές» επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, έχει επιτευχθεί ».
Έγραψα όλοκληρο άρθρο για την υπόθεση, αλλά ο κ. Παπαχρήστος το αγνόησε. Μπορεί και λόγω οκνηρίας..

Από τη σκυταλοδρομία δεν μπορούσε φυσικά να λείψει ο Γ. Πρετεντέρης, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε μέσω της Ομάδας Αλήθειας στο κόσμιο διαδίκτυο: «Αρβανίτης & Κούλογλου, δύο μιάσματα της κοινωνίας».

Η πλάκα είναι ότι μέσα στη βιασύνη και την τεμπελιά, μπλέκουν το που ανήκει η νησίδα με τον θάνατο της μικρής Μαρίας, που έχασε τη ζωή της από τσίμπημα σκορπιού,  διαψεύδοντας και τον θάνατό της. Εγραψε πχ το Liberal (Γ. Σιδέρης) καταγγέλλοντας εκτός από τον «Κούλογλου που μοστράρει στις Βρυξέλλες τον γνωστό “διασώστη» Ιάσωνα” και «όλον τον ΣΥΡΙΖΑ με πρώτον τον Τσίπρα, που είδε μια ανύπαρκτη πεντάχρονη να πεθαίνει στον Έβρο».

Προφανώς δεν μελετούν ούτε τον αρμόδιο υπουργό κ. Μηταράκη, που είχε δηλώσει, όταν μετά από ένα μήνα pushbacks οι πρόσφυγες της νησίδας τελικώς διασώθηκαν:

«Το τρίτο που θέλω να πω, είναι όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, ότι ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του».(16/8)

Τελευταίος και καταϊδρωμένος, ο αρθρογράφος της Καθημερινής κ. Τ. Θεοδωρόπουλος, που μας έβγαλε ούτε λίγο ούτε πολύ πράκτορες του Ερντογάν. Όπως έγραψε την Παρασκευή (22/9) «υπάρχουν πρόθυμοι και έγκυροι πληροφοριοδότες, όπως οι ευρωβουλευτές Κούλογλου και Αρβανίτης, που κάνουν εξαιρετική δουλειά κατά της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει και άλλες μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Σε μια περίπτωση, προέτρεψε τον τότε υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη «Να δείρει η ΕΛ.ΑΣ. τον Βαρουφάκη για να το απολαύσουμε!»(15/11/20). Παριστάνοντας και τον διανοούμενο, απέδωσε στον Γιάννη Ρίτσο ένα fake ποίημα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κόρης του μεγάλου ποιητή. Κολλημένος με το ΚΚΕ, παλιότερα δεν του είχε αρέσει το ..καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Προσέξτε δείγμα γραφής:

«Τι σας έρχεται στον νου όταν μαθαίνετε ότι ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδήσει στο φεστιβάλ της ΚΝΕ; .. Προσωπικά, μου ήρθε μια διάθεση συννεφιάς. Πώς είναι όταν, ενώ ορέγεσαι φιλέτο ταρτάρ με τηγανητές πατάτες, διαπιστώνεις πως οι οικοδεσπότες είναι ορκισμένοι χορτοφάγοι και τρελαίνονται για ταμπουλέ;».

Αναρωτιέται κανείς πώς η  Καθημερινή της Ελένης Βλάxου φιλοξενεί τέτοιες μπαρούφες, αλλά αυτό είναι πρόβλημα της εφημερίδας. Γράφοντας για την περίπτωση, ο Νίκος Μπογιόπουλος αναρωτήθηκε: «Από τα παλιότερα φιλοσοφικά ερωτήματα είναι και τούτο: Αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με έναν τενεκέ;». Δεν επικροτώ τον χαρακτηρισμό. Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να είναι κόσμια, χώρια ότι οι τενεκέδες κοστίζουν.

Άλλωστε ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι και συγγραφέας βιβλίου, με τίτλο «Εμείς οι εξωφρενικότεροι των παλαβών της γης». Τα έχει πει όλα, δηλαδή. Εκτός από  την προδοσία του Αρβανίτη και εμένα, των πληροφοριοδοτών του Ερντογάν, για την οποία θα κληθεί  να παράσχει περισσότερες πληροφορίες ενώπιον της Δικαιοσύνης.