ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

«Συρματοπλέγματα» στα μυαλά

«Θα κάτσω εδώ(σ.σ. Λέσβο) μέχρι να βάλουμε τάξη, όπως στα Εξάρχεια» δηλώνει με ύφος Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο υπουργός-στρατηγός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο «Πρώτο Θέμα». Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν «Απόρρητες έρευνες ΕΥΠ-ΕΛ.ΑΣ.» για τη «σκοτεινή δράση ΜΚΟ στο προσφυγικό»(Το Βήμα).

Η αστυνομοκρατία, η κρατική βία και τα στρατόπεδα φαίνεται πως δεν αρκούν, απαιτείται να διαμορφωθούν και «συρματοπλέγματα» στα μυαλά των ανθρώπων, τα οποία θα νομιμοποιούν τη βία και την καταστολή, αυτό που ο Μ. Χρυσοχοΐδης αποκαλεί «τάξη». Δεν είναι τυχαία η σύνδεση της Μόριας με τα Εξάρχεια!(σχετική αναφορά στο κείμενο για τον «Τζόρτζιο Αγκάμπεν…»).

Στο μυαλό στοχεύουν δημοσιεύματα περί της «σκοτεινής δράσης ΜΚΟ». Επιδιώκουν να εργαλειοποιήσουν και πάλι το μεταναστευτικό. Οι αιτούντες άσυλο δεν είναι αυτή τη φορά οι «ιοβόλοι εισβολείς», που έστειλε δήθεν ο Ερντογάν για να διασπείρουν τον κορονοϊό στον ελληνικό πληθυσμό, τώρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/στριες είναι υποκινούμενοι από «σκοτεινές» ΜΚΟ(Τι έγινε τάχα ο περίφημος έλεγχος των ΜΚΟ;), είναι «πράκτορες» που μισούν αυτούς που τους… φιλοξενούν και θέλουν να κάψουν τις όμορφες κολάσεις της Μόριας, του Καρά Τεπέ, της ΒΙΑΛ, της Μαλακάσας!    

Με αυτό τον τρόπο, με ψέματα και συνωμοσιολογία επιχειρούν να δημιουργήσουν «συρματοπλέγματα» στα μυαλά, να δικαιολογήσουν την ασκούμενη βία και την απανθρωπιά απέναντι στους πρόσφυγες. Μόνο που έτσι τρέφουν –εκούσια ή ακούσια- και την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τον φασισμό…