ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Τοξικοαυτός είναι τοιούτος όστις…

No Zackie no peace

Η βαναυσότητα έχει πολλές μορφές και οφείλεται σε πολλές αιτίες

 

Ο κακοποιητικός και ρατσιστικός σχολιασμός δημοσιογράφου, για τον Ζακ Κωστόπουλο ή Zackie Ο, εκπορεύεται από μία διαστροφική απόλαυση.

Ο συγκεκριμένος χαίρεται -γι ΄αυτό και διαρκώς το επιδιώκει-, με το να απορρίπτει ακατάπαυστα κάθε όριο ξανά και ξανά. Επειδή όμως είναι διάτρητος σαν τα πιθάρια των Δαναΐδων, αφού γεμίσει ικανοποίηση… αδειάζει. Τότε, επανέρχεται με ένα ακόμα πιο ακραίο σχολιασμό.

Βεβαίως και έχει δει το βίντεο με τις επίμονες κλοτσιές και το λιντσάρισμα του Ζακ, αλλά δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια και τα δεδομένα έχουν μικρή σημασία γι΄αυτόν. Διότι δεν του προσφέρουν καμία απόλαυση. Και ληστεία να ήταν, που δεν ήταν, και ναρκωτικά να είχε πάρει, που οι αναλυτικές αιματολογικές αναλύσεις έδειξαν ότι δεν είχε πάρει, αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι κάποιοι λιντσάραν τον Ζακ. Όμως ούτε αυτό τον ενδιαφέρει.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει, απορρίπτοντας ξανά τα όρια. Ξέρει ότι μπορεί να το κάνει ανενόχλητος. Κανένας θεσμός δεν πρόκειται να τον εγκαλέσει. Κι αυτή η ελευθερία είναι το κερασάκι στην τοξική του τούρτα που πετάει στο κοινό.

Αν δεν ισχύει κάτι από τα πάρα πάνω, τότε πρέπει να υποθέσουμε ότι τον τρέφει το μίσος, το ίδιο ζωώδες μίσος εναντίον άλλων, που τρέφει τον φασίστα. Ο φασισμός πρώτα από όλα μισεί το σώμα του αλλόθρησκου ή του ομοφυλόφιλου, γι΄ αυτό και το χτυπά, ενίοτε μέχρι θανάτου. Μερικοί το χτυπούν ακόμα κι όταν έχει λιώσει στον τάφο του.

Η βαναυσότητα έχει πολλές μορφές και οφείλεται σε πολλές αιτίες. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στον δημοσιογράφο. Ό,τι όμως και να του συμβαίνει, είναι τοξικό. Κι αυτός δεν είναι παρά ένας «τοξικοαυτός σχολιαστής».

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου δήλωσε ότι «το ελάχιστο το οποίο αναμένει είναι ο δημοσιογράφος να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και οι ελεγκτικοί φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα». Τίποτα από τα δύο δεν πρόκειται να συμβεί. Αλλά ευτυχώς η οικογένεια έχει να λαμβάνει τον αμέριστο σεβασμό και την αγάπη για τον Ζακ τους από χιλιάδες άλλους ανθρώπους που αγωνίζονται γι’ αυτόν.