ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Το «άρρωστα μυαλά» είναι άλλοθι

 

Γενικά βλέπω όλο και πιο πολύ όσο βγαίνουν καταγγελίες να αναφέρεται κόσμος σε «άρρωστα μυαλά», κάτι που προσωπικά το θεωρώ επικίνδυνο για τους εξής λόγους:

•Κάτι τέτοιο είναι εύκολα να εξαφανίσει την ευθύνη απ’ τον θύτη και να το χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι για να γλυτώσει.
• Ως νευροτυπικοί άνθρωποι υπάρχουν πολλά που αγνοούμε για τους ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες, πράγμα που τους έχει δαιμονοποιήσει, παρόλα αυτά δεν αξίζουν να στιγματίζονται με τον τίτλο των εν δυνάμει βιαστών.
Τελευταίο και κυριότερο ξεπλένουμε ένα ολόκληρο σύστημα. Μιλάμε διαρκώς για «άρρωστα μυαλά» και αγνοούμε πλήρως την παθογένεια της κοινωνίας και του συστήματος στο οποίο ζούμε. Το σύστημα στο οποίο ζούμε είναι αυτό που δίνει το δικαίωμα σε ανθρώπους με εξουσία και δύναμη να εκμεταλλεύονται πιο αδύναμους ανθρώπους με κάθε τρόπο και μέσο, ένας τρόπος είναι και ο σεξουαλικός.

Μην ξεχνάμε ότι η πατριαρχία και η κουλτούρα του βιασμού αναπαράγουν ασταμάτητα αυτόν τον τρόπο εκμετάλλευσης και μάλιστα σαν μια κανονικότητα. Ήρθε ο καιρός να αντιμετωπίσουμε ότι δεν φταίνε «άρρωστα μυαλά» για αυτό που βιώνουμε, και ότι αυτοί οι άνθρωποι που τα κάνουν όλα αυτά δεν έχουν καμία ψυχική ασθένεια, είναι άνθρωποι με εξουσία και δύναμη οι οποίοι θα πατήσουν επί πτωμάτων και θα κακοποιήσουν άλλους ανθρώπους για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πρέπει να αντιμετωπίζονται χωρίς κανένα ελαφρυντικό και να πληρώσουν για κάθε πράξη που έχουν κάνει. Να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το σύστημα.