ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Τώρα είναι η ώρα

 

 

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

 

Ο Μητσοτάκης εδώ και μήνες ήταν εγκλωβισμένος μη έχοντας την δυνατότητα να επιλέξει μια ημερομηνία εκλογών πραγματικά βολική γι αυτόν. Επέλεξε  την 21η Μαΐου. Ωστόσο ποτέ οι ημερομηνίες δεν ρύθμισαν τα εκλογικά αποτελέσματα. Μόνον οι κοινωνικές πραγματικότητες. Αυτό θα γίνει και τώρα.

Η χυδαία προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση, απέναντι σ’έναν “κουρασμένο” λαό που πλέον δεν περιμένει και πολλά από κανέναν, απέδωσε θαυμαστά αποτελέσματα για το σύστημα διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Ανοχή και σιωπή. Ανοχή στα ρεκόρ θανάτων του COVID-19, ανοχή στην λεηλασία του δημόσιου χρήματος με τις απ’ευθείας αναθέσεις, ανοχή στην αστυνομική βία, ανοχή στα ρεκόρ ακρίβειας, ανοχή στις ποταπές συμπεριφορές στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών της ΝΔ που πολιτεύονται με ιδιοτέλεια και το μυαλό στην τσέπη τους. Ανοχή στα ρεκόρ καμένων εκτάσεων δάσους. Ανοχή στις ρατσιστικές πολιτικές στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Και βέβαια τεράστια ανοχή στο θέμα των υποκλοπών που χτυπά κατ’ευθείαν την καρδιά της δημοκρατίας και αμφισβητεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Ώσπου δυο ακυβέρνητα τρένα μέσα στη νύχτα έγιναν ο καταλύτης της κοινωνικής αφύπνισης. Η έκρηξη τους και η συντριπτική καταστροφή, φώτισαν και ανάδειξαν την ανυπαρξία του “επιτελικού” κράτους και κανένα ψέμα, καμιά προπαγάνδα, καμιά μεθόδευση δεν μπορεί να το κρύψει. Και η κατάρρευση κι η  απογύμνωση  αυτή, έγιναν συνείδηση και βίωμα της κοινωνίας, πέρασαν στις καρδιές των ανθρώπων και τίποτα, κανένα ΜΜΕ, καμία διαπλοκή, κανένας εξαγορασμένος δημοσιογράφος δεν μπορούν να τα εξαφανίσουν.

Είκοσι μία Μαΐου είναι η μέρα  της πληρωμής. Εκατοντάδες χιλιάδες ατομικές αιτίες αγανάκτησης μπορούν να ενωθούν  σ’ ένα ποτάμι ανατροπής. Όχι μεγάλα λόγια, όχι μεγάλες προσδοκίες, όχι ανέφικτες ελπίδες. Μόνο μια ήρεμη απόφαση. Και αποφασιστικότητα.

Ως εδώ. Δεν πάει άλλο.

Τώρα ήρθε η ώρα.

Ήσυχα και απλά. Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής…