ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Φονική ανευθυνότητα…

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ κύμα της πανδημίας σαρώνει την Ευρώπη. Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά κανένα μέτρο για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η μόνη πρωτοβουλία που είδαμε ήταν η πρόταση της συζύγου Μαρέβας, στο πρώτο κύμα, να βγούμε στα μπαλκόνια και να χειροκροτήσουμε γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό, για τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ κρύφτηκαν όλοι. Σχεδόν εννέα μήνες πέρασαν, χωρίς καμιά πρωτοβουλία να ενισχυθεί η δημόσια Υγεία. Φώναζαν οι επιδημιολόγοι, πλην του Σωτήρη, φώναζαν βοήθεια οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αλλά στου κουφού την πόρτα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ η Γερμανία αύξησε τις ΜΕΘ από 28.000 σε 40.000 και προσέλαβε 4.000 νοσηλευτές, η Γαλλία από 5.000 σε 12.000, ενώ η Ιταλία τις αύξησε κατά 65%, από 5.343 στις 8.370.

ΤΟ ΔΙΚΟ μας σύστημα πλέον ξεπέρασε τα όριά του. Είχαμε και τον πρώτο θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό που πέθανε εκτός ΜΕΘ διότι όλες ήταν κατειλημμένες. Περιορισμένη η έρευνα και η δημοσιοποίηση στοιχείων από το αρμόδιο υπουργείο, για το τι γίνεται με βαριά νοσούντες ή έχοντες άμεση ανάγκη εισαγωγής σε χειρουργεία και ΜΕΘ από άλλες ασθένειες. Όσες οικογένειες έχουν χρήματα, σπεύδουν σε ιδιωτικές κλινικές για να σώσουν τους ανθρώπους τους. Όσες δεν έχουν, περιμένουν και προσεύχονται.

«ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσες ώρες χρειαστεί, σε αυτήν τη μάχη, αλλά θα ουρλιάζουμε “σαν λύκοι” για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Σερρών», ξεκαθαρίζουν οι εκεί νοσοκομειακοί γιατροί, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου τρεις γιατροί νοσηλεύουν 70 ασθενείς με κορωνοϊό!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, σήμανε συναγερμός στον “Ευαγγελισμό”, λόγω μεγάλης διασποράς κορωνοϊού σε εργαζομένους και ασθενείς. Αρχικά εντοπίστηκε κρούσμα σε ασθενή που νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική κλινική που είχε την άμεση ενεργοποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που οδήγησε σε τουλάχιστον αλλά 10 κρούσματα σε εργαζόμενους και άλλα 10 σε ασθενείς.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ λοιπόν αν χειροκροτηθέντες γιατροί και νοσηλευτές βγουν νοκ άουτ και χρειάζονται οι ίδιοι εισαγωγές στα νοσοκομεία τους; Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης και του μπασκετμπολίστα υπουργού, που ποτέ δεν άσκησε την ιατρική; Ποιος θα απαντήσει;