Από τις 27 του μηνός είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο ένα άρθρο του Δημήτρη Μάρδα, καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Το άρθρο αφορά την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων και φέρει τον τίτλο «Πανεπιστήμια… ατέρμονη συζήτηση για το αυτονόητο: Πρακτικές λύσεις!» (οι αναγνώστες μπορούν να το βρουν εδώ).
Οντως ο κ. Μάρδας προσφέρει πρακτικές λύσεις για το θέμα, τις οποίες θα ζήλευε και ο κ. Χρυσοχοΐδης. Για «πράξεις χαμηλής ποινικής απαξίας» στα Πανεπιστήμια προτείνει δύο λύσεις. Σύμφωνα με την πρώτη, την ευθύνη αντιμετώπισης αυτών των πράξεων στα ΑΕΙ να την έχει «σώμα ιδιωτικών φυλάκων υπό την εποπτεία της πρυτανείας». Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, η δεύτερη λύση που προτείνει είναι η παρακάτω: «Σε κάθε Πανεπιστήμιο παραβρίσκεται ένας αριθμός αστυνομικών εν ενεργεία, που ως φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα με σκοπό την απόκτηση ενός δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού διπλώματος. Κυκλοφορούν λοιπόν στους χώρους του για κάτι χρόνια σε ώρες εκτός της υπηρεσίας τους. Είναι εξοικειωμένοι με το πανεπιστημιακό περιβάλλον και ουδείς γνωρίζει ποιοι είναι».
Μιλάμε δηλαδή για ένα κανονικό σώμα χαφιέδων που θα ασκούν ταυτόχρονα και φοιτητικά καθήκοντα για άνοδο του… μορφωτικού τους επιπέδου. Χαφιέδες με ντοκτορά στα πανεπιστήμια. Αυτή είναι η… αριστερή και… προοδευτική πρόταση του κ. Μάρδα απέναντι στην αντιδραστική πρόταση της κυβέρνησης!!!
Λέει κι άλλα ωραία ο κ. Μάρδας αλλά εκείνο που έχει αξία δεν είναι τι λέει αυτός αλλά γιατί δεν τον έχει, ακόμη, αποδοκιμάσει το κόμμα του. Εκτός κι αν περιμένουν τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, όταν θα κατακεραυνώνουν το νομοσχέδιό του, να τους απαντά: «Πείστε πρώτα τους δικούς σας για τις θέσεις σας και μετά ελάτε να πείσετε κι εμάς καθώς μόνο οι δικές μας θέσεις έχουν απήχηση στον δικό σας χώρο». Ψέματα θα πει;