ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις

Όσες ρεκλάμες και να πληρώσετε, ο σκοταδισμός δεν θα περάσει

IÁ˅٭Ϭ髟ᠴﵠ?�? kݮ研?ᠳ�媤ޫ�ﵠ䩯?��᭥?ެ鯠ĵ�?�?ᦟ 쥠�Ğ쯠i㜫幠㩡 �ߤ? �С�鳴笟ﵠĵ�?�? 媤ޫ�?존ﰯ饟�? ?� ?�⦆ū맭骼 ̯뽢頭 î ±᭜?Eurokinissi-̐ϋQǠԁԉM`)

Υποκριτές και Φαρισαίοι. Σας πήρε ο πόνος για τα αγέννητα παιδιά χωρίς να δίνετε δεκάρα τσακιστή για τα παιδιά των «λάθρο» που πνίγονται στις θάλασσές σας.

Σας πήρε ο πόνος για τα αγέννητα, εσείς που γυρνάτε επιδεικτικά την πλάτη στην άθλια πραγματικότητα των στοιβαγμένων πίσω από συρματοπλέγματα παιδιών, που φοβάστε μην και αλλοιώσουν τον πολιτισμό σας. Και άραγε για ποιον πολιτισμό κόπτεστε; Και για ποια παιδιά νοιάζεστε;

Μήπως νοιαστήκατε για τα παιδιά χωρίς δασκάλους και καθηγητές που το επιτελικό κράτος άφησε φέτος στην τύχη τους; Μήπως νοιαστήκατε για τα παιδιά και τους γονείς τους που αγωνιούν στους διαδρόμους των παιδιατρικών νοσοκομείων που το επιτελικό κράτος συστηματικά υποβαθμίζει;

Μήπως νοιαστήκατε για τα παιδιά που παγώνουν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια; Μήπως νοιαστήκατε τόσα χρόνια για τα παιδιά που βλέπουν τη φτώχεια να ρημάζει τις οικογένειές τους; Ή μήπως νοιαστήκατε για τα παιδιά που πεινούσαν και ντρέπονταν να το πουν στη δασκάλα τους;

Απουσιάζατε όλα αυτά τα χρόνια από το πλευρό των γεννημένων παιδιών και τώρα ήρθατε να μας μιλήσετε για τα «δικαιώματα» των αγέννητων. Υποκριτές και Φαρισαίοι. Σας πήρε ο πόνος για τα αγέννητα, εσάς που δεν δίνετε δεκάρα τσακιστή για τα δικαιώματα της γυναίκας την οποία αντιμετωπίζετε σαν μια μηχανή αναπαραγωγής ταγμένης να υπηρετεί με το σώμα της τις θρησκευτικές ονειρώξεις σας περί Έθνους και Φυλής.

Υποκριτές και Φαρισαίοι, που βάλατε το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη για να διαφημίσετε στις αποβάθρες του μετρό της Αθήνας το σκοτάδι που ονειρεύεστε. Ένα σκοτάδι από το οποίο οι γυναίκες αυτής της χώρας, μετά από αγώνες και αμέτρητες θυσίες, κατάφεραν να ξεφύγουν νομοθετικά εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια. Και τώρα εσείς, με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδας, επιχειρείτε να ανοίξετε ένα θέμα που η Πολιτεία έκλεισε οριστικά το 1986.

Υποκριτές και Φαρισαίοι, που παίξατε μπάλα σε αθλητικό πρωτοσέλιδο και κερδίσατε τον θαυμασμό και την υποστήριξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που αγωνιά και αυτός για το αγέννητο παιδί, οι γονείς του οποίου και με 200 ευρώ τον μήνα μας λέει πως τους είναι αρκετά για να το μεγαλώσουν.

Υποκριτές και Φαρισαίοι. Θλιβεροί, επικίνδυνοι αλλά λίγοι. Τόσο λίγοι που όσες ρεκλάμες και να πληρώσετε, ο σκοταδισμός δεν θα περάσει.