ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Βλέπουν το έμβρυο και χάνουν τον άνθρωπο

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Οι παπάδες επανέρχονται πλέον ανοιχτά και με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν πως η εκούσια άμβλωση αποτελεί φόνο!

Πριν είχαν κρυφτεί πίσω από τις παραεκκλησιαστικές και εθνικιστικές οργανώσεις, που είχαν αναρτήσει τις γνωστές αφίσες στο μετρό της Αθήνας.    

Το θέμα οργανώθηκε τον περασμένο Ιούλιο όταν η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συνεργαστεί με το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω», καθιερώνοντας, με εγκύκλιο, ημέρα για την «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού» – την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Μετά το σάλο το θέμα ξεχάστηκε. Τι έγινε και επανήλθε; Μήπως επειδή η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση με το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα, και κρίθηκε σκόπιμο από τους αμερικανούς συμβούλους επικοινωνίας της να ανασυρθεί το θέμα των αμβλώσεων για αποπροσανατολισμό; Το έχουμε ξαναπεί πως η τεχνική αυτή είναι γνωστή από πολύ παλιά στις ΗΠΑ όπου η πολιτική αντιπαράθεση μετατίθεται σκόπιμα σε δευτερεύοντα ζητήματα και όχι σε ζέοντα όπως η ανεργία, η φτώχια, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό.

Φαίνεται ότι οι ιεράρχες ενδιαφέρονται για τα έμβρυα και δεν τους ενδιαφέρει ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε καθεστώς «ζωντανού θανάτου» στις χωματερές ψυχών στα νησιά. Δεν βλέπουν τα παιδιά που παθαίνουν κατάθλιψη, που σταματούν να μιλούν, που δεν θέλουν να ζήσουν. Άραγε αυτά τα παιδιά δεν είναι «πλήρεις άνθρωποι» όπως το έμβρυο από τη σύλληψή του; Ή μήπως είναι «εισβολείς»;

Επιτέλους, ας πάψουν να βλέπουν το έμβρυο και να χάνουν τον άνθρωπο.