ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Για ένα συνέδριο νίκης

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ γίνεται φανερό πως όχι μόνο κυβερνά για τους λίγους και ισχυρούς αλλά ότι το πρόγραμμα που ξετυλίγει θίγει την πραγματική οικονομία και τους συντελεστές που τη διαμορφώνουν.

Αποκαθηλώνει την πρόσβαση των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά, αντικαθιστά την δημοκρατία με τη προπαγάνδα και περιορίζει το ρόλο της χώρας σε απλό θεατή στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους το μήνυμα των εκλογών καθίσταται πιο επίκαιρο να μετεξελιχθεί ο Σύριζα -Προοδευτική Συμμαχία σε κορμό της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης!

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας και η κεντρική επιτροπή είναι επιτακτική ανάγκη να αντιπαρατεθούμε σ’ αυτή τη πολιτική με μια σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που ενώνει τα ιστορικά ρεύματα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστεράς και της οικολογίας σε προγραμματική βάση με δίκαια συμμετοχή όλων των συντελεστών της ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας!

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ανάπτυξη του πολιτικού φορέα σε κινηματική βάση στους χώρους εργασίας και κατοικίας! Σημαίνει αλληλοτροφοδότηση με τους κοινωνικούς χώρους και την ηγεσία!

Σημαίνει παρατάξεις κοινωνικά ευδιάκριτες! Σημαίνει οργανώσεις ανά καποδιστριακό δήμο! Σημαίνει όργανα διευρυμένα με συμμετοχή όλων των ρευμάτων του σοσιαλιστικού χώρου της οικολογίας και της αριστερας!

Η σημερινή μεγάλη και ενθουσιώδης συγκέντρωση στο Βόλο δεν πρέπει να εξαντληθεί στο γεγονός ! Είναι ανάγκη να γίνουν παντού εκδηλώσεις παρόμοιες σ όλες τις περιοχές του νομού!

Με μόνιμα και σταθερά χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης οργάνωσης .. Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους και να οδηγηθούμε  σε ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό των απαιτήσεων συνέδριο νίκης… »

*Παρέμβαση στην ανοιχτή εκδήλωση Συριζα -Προοδευτικη Συμμαχια με εισηγητές τους Ευκλείδη Τσακαλώτο απο τον Σύριζα και Χάρη Τσιόκα στο  Μεταξουργείο Ν Ιωνία Βόλου 18/11/19.

Ο Χάρης Tσιόκας υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2009