ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Δημήτρης Χρήστου/Η φωτογραφία της σαπίλας

«Στο παρελθόν ανήκουν οι πληγές που άνοιξαν στον κορμό της κοινωνίας μας αυτά τα 12 χρόνια. Φανατισμοί, φωτιές, βία, αλλά και τραγικοί θάνατοι, όπως εκείνοι της Marfin» (!) δήλωσε ο κυνικά θρασύς «Κυπατζής» Κυριάκος Μητσοτάκης για την προγραμματισμένη από το 2018 έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης ευρωπαϊκής εποπτείας.

Οργισμένη αλλά δίκαιη η απάντηση του ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου: «Για την Ιστορία. Η Ελλάδα μπήκε στα Μνημόνια Μάιο 2010, επί Γιώργου Παπανδρέου. Η Ελλάδα βγήκε από τα Μνημόνια Αύγουστο 2018, επί Αλέξη Τσίπρα. Η Ελλάδα μπήκε στην κατακόρυφη φτωχοποίηση Ιούλιο 2019, επί Κυριάκου Μητσοτάκη. Παραιτήσου, αρχιψεύταρε δήμιε της χώρας και της Δημοκρατίας»!

Πού βρισκόμαστε μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησής του; Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 13,415 δισεκατομμύρια στο πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, ανεβάζοντας το συνολικό γενικό χρέος στα 357,665 δισεκατομμύρια, που είναι μακράν το μεγαλύτερο στην Ε.Ε. καθώς φτάνει το 198% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα είναι παρατεταμένα υπόδουλη στους Ευρωπαίους δανειστές, που γνωρίζοντας (ή φροντίζοντας) ότι δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει τα χρεωστούμενα, κατάσχουν εμμέσως περιουσιακά της στοιχεία.

Το πόσο συμμερίζεται την άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η διεθνούς κύρους εφημερίδα New York Times είναι εμφανές από την επιλογή της διεύθυνσής της να δημοσιεύσει, μετά το πρώτο δημοσίευμά που χαρακτήριζε τη σημερινή πολιτική περίοδο «παρόμοια με τη χούντα των συνταγματαρχών», νέο, με τίτλο «Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή στον καθένα» και φωτογραφία τον Έλληνα πρωθυπουργό να κοιτάει τον φακό!

Καμιά (!) απάντηση στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Αμήχανος, συνεχίζει τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις για να κερδίσει χρόνο πριν οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές τον εξοστρακίσουν από την πολιτική ζωή του τόπου. Πώς άραγε μπορεί να αποφύγει θεσμικά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για εθνικούς (!) λόγους;

Κάθε ώρα που περνάει, ο Μητσοτάκης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα έχοντας ξεπουλήσει όλα σχεδόν τα περιουσιακά στοιχεία της πατρίδας μας. Ο χειμώνας της οργής αναμένεται σαρωτικός για τους υπόλογους.