ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ενα διάγγελμα γεμάτο ψέματα

 

Συνοπτικά το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη χθες ήταν το εξής: Εμείς όλα καλά τα κάναμε και τα κάνουμε, ό,τι κακό συμβαίνει ή θα συμβεί οφείλεται σε εσάς που δεν προσέχετε.

Παράδειγμα: κυκλοφορούν πολλά λεωφορεία στους δρόμους και θα αγοράσουμε κι άλλα μέσα στην εβδομάδα, αλλά αν εσείς δεν τα βλέπετε και επιμένετε να στοιβάζεστε, είπαμε, φταίτε.

Παράδειγμα 2: Θωρακίσαμε το ΕΣΥ και προσθέσαμε πολλές ΜΕΘ, ανεξάρτητα αν οι γιατροί και τα νοσοκομεία υποστηρίζουν τα ακριβώς αντίθετα (δεν ξέρουν αυτοί). Παράδειγμα 3: Πρέπει να έχουμε ανοιχτά σχολεία και όχι καταλήψεις, έστω κι αν στις σχολικές τάξεις βρίσκονται 25 και 27 παιδάκια. Παράδειγμα 4: Πήραμε εγκαίρως μέτρα στην οικονομία κι ευτυχώς γιατί τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα – πόσο χειρότερα, δηλαδή, από 15,2% ύφεση;

Το δίλημμα είναι ένα για τον κ. Μητσοτάκη: «Αυτοπροστασία ή καραντίνα». Ο ίδιος και η ανίκανη κυβέρνησή του μένουν εκτός διλήμματος όπως καταλαβαίνετε. Τι εννοεί ωστόσο λέγοντας «αυτοπροστασία»; Να τρέχουμε σε εκκλησίες και να κοινωνάμε ή να σκύβουμε σε παπάδες και να φιλάμε τα χέρια τους, όπως κάνουν οι υπουργοί του;

Τουλάχιστον είχαμε μια πρόοδο στο εμβόλιο. Πριν από λίγο καιρό το εμβόλιο ήταν το φιλότιμο, τώρα το εμβόλιο έγινε η μάσκα. Χθες είχαμε 342 νέα κρούσματα, 9 θάνατους και 68 διασωληνωμένους και ο πρωθυπουργός εξωράιζε την εικόνα.

Ηταν ένα διάγγελμα γεμάτο ψέματα από την πρώτη ώς την τελευταία λέξη του.