ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ζωή Χαλιδιά / Λουστείτε την τώρα!

Για τον Μητσοτάκη και όσους τον ασπάζονται -φανερά ή κρυφά-, η ψυχή των πραγμάτων είναι τα λεφτά.

Χάρη σε αυτά βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους, χάρη σε αυτά παρανομούν ανενόχλητα, βρίζουν ή βυσσοδομούν, και χάρη σε αυτά παραμένουν όρθιοι. Εν ολίγοις είναι «γενναίοι» χάρη στο πορτοφόλι τους.

Έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα; Να αισθάνεται η κάθε Καϊλή (η παινεμένη των Πρετεντέρηδων, του Άδωνι, του Λοβέρδου και κάθε γκαζωμένου ακροδεξιού) ότι τα ίδια μπορεί να κάνει και στας Ευρώπας.

Να είναι παραδόπιστη και κουβαλά δηλαδή σακούλες με μαύρο χρήμα από το ένα χέρι ενώ με το άλλο να περιγράφει το Κατάρ ως την Ντίσνεϊλαντ των εργατών.
Να πιαστεί με… «μικροποσότητα εκατομμυρίου» κι η δικογραφία της να γράφει «αδιευκρίνιστο ποσό», να αθωώνεται και μετά θα γίνεται υπουργός κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ή κάτι άλλο τιμητικό τέλος πάντων.
Διότι σύμφωνα με τίτλο του Πρώτου Θέματος «Ο Μητσοτάκης έδωσε μάχη για την εκλογή της Ε. Καϊλή» για μία θέση αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Και κατά τον ανιψιό κ Γρηγόρη Δημητριάδη «η ευρωβουλή χρειάζεται τέτοια ελληνικά στελέχη» σαν την πολύ καλή του φίλη Καϊλή. Σωστά μιλά ο έμπειρος, που αν η ελληνική δικαιοσύνη ενεργούσε όπως αυτή των Βρυξελλών, αυτή τη στιγμή ο Δημητριάδη θα προαυλιζόταν στις φυλακές Διαβατών.

Η κυβέρνηση έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ παραβιάσεων, των θεσμών και κανονισμών της Βουλής, της δικαστικής εξουσίας, του Συντάγματος και ό,τι άλλο έχει απομείνει όρθιο από τη Δημοκρατία.

Ευτυχώς όμως η Ευρώπη κρατά τα προσχήματα που είναι και βασικός πυλώνας της αστικής δημοκρατίας. Δεν ενημερώνει την ύποπτη για το οικονομικό σκάνδαλο, δεν της δίνει χρόνο να εξαφανίσει τα πειστήρια, δεν της εξασφαλίζει κάποιον υστερικό δημοσιογράφο να κραυγάζει στο Radio-Télévision του Βελγίου «σκευωρίαααααα», «θα σας πάμε μέχρι τέλους». Και το σπουδαιότερο όλων την θέτει ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ.

Συνελόντι ειπείν μόνο στη χώρα της Δεξιάς όλα πάνε καλά, όταν υπάρχουν λεφτά.

Εκείνο όμως που αποκαλύπτει με δραματικό τρόπο πόσο δεκαρογλείφτες έχουν καταντήσει, είναι η είδηση της εφημερίδας L’ Echo που αναφέρει ότι συνελήφθη και ο πατέρας της Καϊλή με τσάντες με λεφτά. Μέχρι την τελευταία στιγμή να σώσουν το ματωμένο μποναμά του Κατάρ.

Κρίμα πάντως για την Καϊλή…