ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Και μετά από το τέλος της δίκης, τι;

Αν κάποιοι πιστεύουν πως με μια καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης θα μπει οριστικό τέλος στην πολιτική και κοινωνική διείσδυση της Ακροδεξιάς, είναι βαθιά νυχτωμένοι μέσα στη σκοτεινή παρακαταθήκη που έχει αφήσει πίσω της η συμμορία του Μιχαλολιάκου. Όπως δεν έσβησε ο φασιστικός και ρατσιστικός λόγος μετά την κοινοβουλευτική ήττα της Χ.Α. το καλοκαίρι του 2019. Γιατί μπορεί οι νεοναζί να έφυγαν από το επίσημο πολιτικό προσκήνιο, ο σπόρος όμως που άφησαν πίσω τους βρήκε εύφορο έδαφος και ευδοκιμεί στο πολιτικό περιβάλλον που φιλοξενεί πλέον και τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους της Χ.Α.

Πρόκειται για όλους αυτούς που συμβιβάστηκαν με την εκδοχή μιας σοβαρής Ακροδεξιάς, που μπορεί να μην φορά στρατιωτικά άρβυλα, να μην κραδαίνει ρόπαλα και να μην μαχαιρώνει τους εχθρούς της, συντηρεί όμως το τυφλό μίσος για τους ξένους, οικοδομεί συστηματικά ένα κράτος-χωροφύλακα στην υπηρεσία μιας οικονομικής ολιγαρχίας και απεργάζεται τη στρατηγική ήττα της Αριστεράς.

Η «σοβαρή Χ.Α.» δεν περιμένει καμία δικαστική απόφαση σήμερα ούτε ανησυχεί για το μέλλον της. Είναι εδώ, και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι στρογγυλοκάθονται νομιμοποιημένοι από το κατ’ επίφασιν δημοκρατικό τόξο στα βουλευτικά έδρανα, αναπαράγοντας τον δηλητηριώδη λόγο της Χ.Α. που συνεχίζει να διαχέεται στην κοινωνία. Η σημερινή παρουσία της «σοβαρής Χ.Α.» εδράζει στη στοχευμένη σχετικοποίηση του φασιστικού κινδύνου, που μπορεί να βρέθηκε εκτός Βουλής και ενώπιον της Δικαιοσύνης αλλά παραμένει πολιτικά ζωντανός και κοινωνικά ενεργός. Από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια των Μακεδονομάχων ώς τις ρατσιστικές διαδηλώσεις στα Καμένα Βούρλα, το κενό της Χ.Α. βρέθηκαν άλλοι, πιο σοβαροί, να το καλύψουν. Και με αυτούς τους σοβαρούς θα παραμείνουμε αντιμέτωποι ακόμη κι αν η εγκληματική οργάνωση πάρει τον δρόμο σήμερα για τη φυλακή.