ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ FB

Γράφει ο Βάσος Βόμβας
ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Πριν από κάμποσο καιρό, μου είχε και πάλι επιβληθεί επταήμερο μπλοκάρισμα στο  fb. Αντιδρώντας τότε, έγραψα το παρακάτω κείμενο το οποίο έλαβε και την δημοσιότητα που έπρεπε να πάρει.
Τώρα βιώνω το πέμπτο κατά σειράν μπλοκάρισμα,  διάρκειας ενός μηνός, το οποίο ισοδυναμεί με την στέρηση του λόγου, που μου παρέχει το διαδίκτυο και με καθιστά ανενεργό πολίτη , για έναν ολόκληρο μήνα.
Θα παραθέσω, χρονολογικά τις αναρτήσεις μου εκείνες “που παραβίασαν τους όρους της κοινότητας”,  για να γίνει  απολύτως αντιληπτή αυτή η φασιστικής έμπνευσης επέμβαση στην ελευθερία του λόγου, την οποία μάλιστα, ονόμασαν  ….bulling, έτσι για να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην αυθαιρεσία τους.
Θαυμάστε τους.
26 Σεπτεμβρίου 2020. ‘Εγραφα:    
Για σένα ολιγόφρενη, ταιριάζει απόλυτα, το των αρχαίων. ” Γελά ο μωρός, καν τι μη γελοίον ή” .
Στις 7 Οκτωβρίου 2020 :
Τι περιμένετε από ένα ψευδεπίγραφο τρολάκι, που χώθηκε στο σάιτ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ και προπαγανδίζει για τον φυρερίσκο.
Στις 25 Δεκεμβρίου 2020:
Μαλακιών το ανάγνωσμα πρόσχωμεν. Σεβαστείτε τουλάχιστον τη μέρα.
18 Φεβρουαρίου 2021:
Κάνε καημένε καμιά διακοπή με αγκαλιά τον νήδυμο. Θα μου εξαντληθείς, 24 ώρες τη μέρα, με την προπαγάνδα, που όλοι εσείς σερβίρετε.
Πραγματιικά οι άνθρωποι, είναι άξιοι θαυμασμού!
Πρέπει να είσαι φοβερά διεστραμμένο μυαλό για να χαρακτηρίζεις τις λέξεις “ολιγόφρενη” και “νήδυμον”,  ως εκφοβισμόν και παρενόχληση
και bulling.
Προφανώς θα θεώρησαν εαυτούς , ως ολιγόφρενους, και με τιμώρησαν. Άξιος ο μισθός τους. Μόνο που εδώ, αυτού του είδους οι πρακτικές, που κανείς δεν γνωρίζει, που θα οδηγήσουν, είναι άκρως επικίνδυνες για την ανάπηρη δημοκρατία μας.
Β.Ι.Β.
—————————————————————————————–
Με αφορμή το νέο μου μπλοκάρισμα στο fb, το τέταρτο στη σειρά, θα ήθελα να μιλήσω για τον τρόπο με τον οποίο σε αποκλείουν από τους φίλους και τους γνωστούς σου. Αυτό το πετυχαίνουν, αφού προηγουμένως σε ενημερώσουν, έτσι στα καλά καθούμενα, χωρίς καμιά συγκεκριμένη αιτιολογία,  ότι υπέπεσες στο ” νεφελώδες ” αδίκημα της “παρενόχλησης και του εκφοβισμού”. Εδώ πραγματικά έχουμε να κάνουμε μ’ ένα μοναδικό εφεύρημα αυταρχικής και εντελώς φασιστικής σκέψης, αφού χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν σε στήνουν στον τοίχο της ανυπαρξίας . Και το χειρότερο σου στερούν το ύψιστο δικαίωμα της απολογίας αυτό που δικαιούται και ο πιο στυγνός εγκληματίας. 

Όμως αυτή, η φασιστικής μορφής επέμβαση,  δεν σου στερεί μονάχα τον λόγο και τη σκέψη, κάνει και κάτι άλλο πολύ χειρότερο. Εδώ πια βρισκόμαστε μπροστά σε μια αόρατη δύναμη,  που ελέγχει αθέατα μια κοινωνία και μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε μαντρώσει και να σου στερήσει ό,τι πιο πολύτιμο έχεις σαν άνθρωπος. Την ατομική σου ελευθερία.

Έχω παρατηρήσει ότι δεν επεμβαίνουν ποτέ στις αναρτήσεις αλληλουβριζόμενων ατόμων που παράγουν λόγο υβριστικό και χυδαίο. Επεμβαίνουν μόνον όταν ασκείς ευπρεπή, αλλά ταυτόχρονα οξεία κριτική, σε πολιτικού περιεχομένου αναρτήσεις, όπου κυριαρχεί το ψεύδος και η πολιτική απάτη, μέσα από τους καλοστημένους μηχανισμούς, της πιο ακραίας μορφής προπαγάνδας που γνώρισε ποτέ η χώρα μας και που έχουν στήσει οι μηχανισμοί τους.

Μια από τις παρατηρήσεις μου, για να εξειδικεύσω τη σκέψη μου,  είναι ότι υπάρχουν διάφορα σάιτς τα οποία έχουν παρεισφρύσει μέσα σε αντίπαλα σάιτς και με ψευδεπίγραφες ενέργειες προσπαθούν να αλλοιώσουν το περιεχόμενο της  σκέψης των αντιπάλων τους. Τα πρόσωπα αυτά, που βασικά είναι το ίδιο πρόσωπο με διαφορετικά ονόματα,  όλο το 24ωρο αναπαράγουν μεθοδικά τα ψεύδη του Μαξίμου. Αυτό φαίνεται από την ενημέρωση που έχουν πάνω σε επίκαιρα αλλά και σε παλιά θέματα ξεπερασμένα μεν, αλλά που όμως τα παρουσιάζουν ως σημερινά.

Αυτό έχει καταντήσει ρουτίνα, για τους ενασχολουμένους με το είδος αυτό της προπαγάνδας, το οποίο όμως ανθεί και ευδοκιμεί στη χώρα μας, αφού κανένας απ’ αυτούς,απ’ ότι παρατηρώ, δεν τιμωρείται για παρενόχληση και εκφοβισμό, πολύ δε περισσότερο, εν προκειμένω,  για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Εδώ, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια επιλεκτική, άνωθεν κατευθυνομένη, αστυνόμευση της σκέψης των αντιφρονούντων. Κι αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για την πάσχουσα πολλαπλώς ανάπηρη δημοκρατία μας.

Και το ερώτημα που μοιραία τίθεται είναι ένα και μοναδικό. Πως τους αντιμετωπίζεις. Δηλαδή ο κάθε καλόπιστος χρήστης του διαδικτύου  θα φιμώνεται από τους αόρατους “Ηρακλείς του Στέμματος” και θα του αφαιρείται ετσιθελικά το δικαίωμα του λόγου, που τρόμαξε να αποκτήσει μετά από αγώνες ενάντια στις καταπιεστικές εξουσίες.

Επειδή είναι η τετάρτη φορά που βιώνω αυτού του είδους το μπλοκάρισμα, που μου έχει επιβάλλει το Φέις-μπούκ, θεωρώ ότι  είναι η χειρότερη μορφή λογοκρισίας που πέρασε ποτέ  από την οργανωμένη- υποτίθεται – κοινωνία μας. Είναι μια σύγχρονη μορφή σκληρής δικτατορίας, όπου μια αθέατη παγκόσμια ελίτ κατάφερε, μέσω της τεχνολογικής προοόδου,  να ελέγχει τη σκέψη των ανθρώπων και να την χειραγωγεί όταν νομίζει ότι κινδυνεύει η υπόστασή της. Μέσα από μια αόριστη, δικιάς τους αποκλειστικά έμπνευσης αιτιολογία, που έχει τη μορφή μιας οιονεί δικαστικής απόφασης,  με δυο λέξεις, που δεν σημαίνουν από μόνες τους τίποτα το ιδιαίτερο, αυτές “της παρενόχλησης” και του “εκφοβισμού”, επεμβαίνουν στην σκέψη των χρηστών του διαδικτύου και επιβάλλουν στους χρήστες, μια σιωπή που ξεπερνά την λογοκρισία των καιρών εκείνων  της αλήστου μνήμης, ασύδοτης δεξιάς, που ζήσαμε στο πετσί μας, εμείς οι παλιότεροι.

Και που δεν ξεχάσαμε.

Πρόκειται για τον πλήρη εκφασισμό της κοινωνίας. Και βέβαια δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Απλά σου στερούν το δικαίωμα της γνώμης για κάποιες μέρες για να ξανάρθουν πάλι με την ίδια αόριστη αιτιολογία να στον στερήσουν ξανά και ξανά, οπόταν αυτοί κρίνουν ότι κινδυνεύει “το καθεστώς” τους! 

Ναι γιατί αυτό υποτίθεται ότι προστατεύουν.