ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ολίγιστος και γι’ αυτό επικίνδυνος

Να τον χαιρόμαστε τον πρωθυπουργό μας. Αυτόν που αποδείχτηκε ψεύτης, λαϊκιστής, συκοφάντης, αμοραλιστής, ανέμελος, αδίστακτος, υποκριτής, διχαστικός και φορέας και άλλων τέτοιων… προτερημάτων ων ουκ έστιν αριθμός!

Να χαιρόμαστε αυτόν που συνειδητά καταστρέφει τη Δημόσια Υγεία μη διορίζοντας ούτε ένα γιατρό, κι αυτό παρά την έκρηξη της πανδημίας του Covid-19 με νεκρούς μέχρι σήμερα [19 Μαΐου] που ξεπέρασαν δυστυχώς τις 12.000. Έχουμε δηλαδή χάσει τον πληθυσμό μιας ολόκληρης πόλης και αυτό για πολλούς εξ αυτών όχι από ανικανότητα αλλά για να ξεπουλήσει το ΕΣΥ στους ιδιώτες, αδιαφορώντας και για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες Υγείας θα είναι τότε απλησίαστες για τον πολύ κόσμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να τον χαιρόμαστε …

Να χαιρόμαστε αυτόν που καταστρέφει την Δημόσια Παιδεία αποκλείοντας –αυτή την τραγική χρονιά, που τα σχολεία και τα φροντιστήρια ήταν κλειστά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου– γύρω στις 25.000 υποψήφιους φοιτητές για να τους στείλει, αν έχουν χρήματα, στα ιδιωτικά κολέγια τριετούς φοίτησης, γνωστά τα περισσότερα ως μπακάλικα, στην αργκό της σχετικής πιάτσας, αλλιώς τους περισσότερους τους προορίζει ως φτηνή εργατική δύναμη για τους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες που τον στηρίζουν, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι διανύουμε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και η ανάπτυξη θα προκύψει από επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις. Κι ακόμα για να καταστήσει ελκυστικά τα κολέγια εξισώνει, άκουσον-άκουσον, τα επαγγελματικά προσόντα των πτυχιούχων ανωτάτων πολυτεχνικών και πανεπιστημιακών σχολών με αυτά των αποφοίτων των κολεγίων χάριν της Αριστείας βεβαίως, βεβαίως! Συνέπεια αυτής της πολιτικής θα είναι επίσης να κλείσουν πολλά πανεπιστημιακά τμήματα και πολλοί υποψήφιοι να φύγουν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό, οι περισσότεροι από τους οποίους θα παραμείνουν εκεί, πράγμα που σημαίνει απώλεια του σημαντικότερου κεφαλαίου για τη χώρα!

Να χαιρόμαστε αυτόν που μετά 135 χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγου, που οι εργάτες την πότισαν με το αίμα τους διεκδικώντας και πετυχαίνοντας την οκτάωρη εργασία για να ζουν ανθρώπινα, την καταργεί με νόμο, παρά τη μεγάλη ανάπτυξη της παραγωγικότητας λόγω της τεχνολογικής έκρηξης, που λογικά θα έρεπε να οδηγεί στη μείωσή της! Και ας μην αναφέρω και άλλα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνει το σχετικό νομοσχέδιο, που ο άεργος υπουργός «Εργασίας» παρουσιάζει ως φιλεργατικό(!) θεωρώντας τον ελληνικό λαό ηλίθιο.

Το αστείο για «Νόμο και Τάξη»

Να τον χαιρόμαστε και για ένα ακόμη προεκλογικό ψέμα, το γνωστό σύνθημα «Νόμος και Τάξη», που το χρησιμοποιούσε για να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτός και τα φερέφωνά του ότι δήθεν ανεχόταν την ανομία και την εγκληματικότητα.

Σήμερα όμως είναι κοινός τόπος –εκτός αν κάποιος τρώει σανό από τα πετσωμένα ΜΜΕ– ότι υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας άρα και της ανασφάλειας των πολιτών κυρίως όσων κατοικούν στην Αττική, που έχει καταντήσει κυριολεκτικά ζούγκλα με καθημερινές κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις, με διαρρήξεις, με ένοπλες ληστείες, με στυγερές δολοφονίες σαν αυτή στα Γλυκά Νερά, αλλά και με συμβόλαια θανάτου να εκτελούνται μέρα μεσημέρι εναντίον ανθρώπων του υποκόσμου αλλά και δημοσιογράφων, όπως του Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του και παρ’ ολίγον και του Κώστα Βαξεβάνη. Για να μην μιλήσω και για την εκτέλεση στην Ζάκυνθο, που την αναφέρω γιατί αντικειμενικά είναι δύσκολη η διαφυγή από ένα μικρό νησί κι όμως οι εκτελεστές διέφυγαν, όπως άλλωστε και ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο Χρήστος Παπάς, που υποτίθεται ότι τον φύλαγαν αλλά έγινε καπνός και οκτώ μήνες τώρα είναι εξαφανισμένος για την Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη, την οποία εξευτέλισε, αφού τον βρήκε ο Χίος και του πήρε συνέντευξη για το «Μακελειό»!

Να χαιρόμαστε ακόμη τον πρωθυπουργό «μας», ο οποίος δίχασε τον ελληνικό λαό, ανεχόμενος τον χωρισμό, σε προδότες και πατριώτες για το Μακεδονικό ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης, κάνοντας όμως ως πρωθυπουργός μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Δυστυχώς όμως δεν δίστασε να το κάνει και τώρα στην επίσημη εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Χώρας μας στην Ε.Ο.Κ. και μάλιστα μπροστά σε αξιωματούχους της Ε.Ε. συκοφαντώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και ονομάζοντας τα χρόνια διακυβέρνησής του σκοτεινή περίοδο και ταυτίζοντας την Αριστερά με τον φασισμό, αυτός που έχει στην κυβέρνηση και στο κόμμα του σε στελέχη που εθήτευσαν επί μακρόν στην ολοκληρωτική άκρα δεξιά και που το κόμμα του, με το ΠΑΣΟΚ, με τη διαφθορά τους χρεοκόπησαν την χώρα και βύθισαν το λαό μας στη δυστυχία και την ταπείνωση, για να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να την βγάλει από τα μνημόνια και να σώσει το Ε.Σ.Υ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και να αφήσει στα κρατικά Ταμεία 37 δισεκατομμύρια!

Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη αλλά σταματώ εδώ. Άλλωστε ο λαός και κυρίως οι νέοι τα νιώθουν πια στο πετσί τους και μετά το τέλος της πανδημίας θα τα βιώσουν ακόμη πιο δραματικά.

Ως «πορφυρογέννητος»

Αυτός είναι λοιπόν ο ολίγιστος πρωθυπουργός «μας», τον οποίο η πρώην βουλευτής και παλιό στέλεχος της ΝΔ, η Φωτεινή Πιπιλή. στις 3/5/2019 στην τηλεόραση του Alpha χαρακτήρισε «άχρηστο σε όλα τα άλλα, που ξέρει όμως αγγλικά»! Όμως επειδή διαθέτει υπέρμετρες φιλοδοξίες ως «πορφυρογέννητος» και επιπλέον –όπως έχει αποδειχθεί– είναι αδίστακτος και κυνικός, κάποια μεγάλα συμφέροντα τον επέλεξαν για να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά και με τον ορυμαγδό της προπαγάνδας από τα μέσα που διαθέτουν κατάφεραν να τον στήσουν στον πρωθυπουργικό θώκο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους σε βάρος εκείνων των λαϊκών τάξεων.

Επειδή λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός είναι ολίγιστος και γι’ αυτό επικίνδυνος, αποτελεί ανάγκη για τον λαό και τη χώρα μας να φύγει το συντομότερο αυτός και η «επιτελική» κυβέρνησή του. Διαφορετικά η βλάβη που θα προκαλέσει φοβάμαι πως θα είναι ανήκεστος.