ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις

Πες μας κι άλλα τέτοια «ωραίως», Κεραμέως-Κεραμέως

Ένα ελάχιστο απόσπασμα από την ομιλία της κυρίας Νίκης Κεραμέως κατά την παράδοση παραλαβή του υπουργείου παιδείας:

«Σε αυτή την αποστολή καλώ όλους τους Ιεράρχες, τους Ιεροδιδασκάλουςκαι τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν στο έργο μας…»

Είχα πολύ καιρό ν’ ακούσω την λέξη ιεροδιδάσκαλος. Η αλήθεια είναι όταν την άκουσα σκέφτηκα τους μεντρεσέδες. Η λέξη είναι Αραβική και παραπέμπει σε ιεροσπουδαστήρια, που υπάρχουν σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες. Αυτοί που διδάσκουν στους μεντρεσέδες είναι οι ιεροδιδάσκαλοι.

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα ιεροδιδάσκαλοι. Για να το λέει η ειδική επί του θέματος, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Νομίζω ότι από τώρα και στο εξής θα ακούμε πολλά τέτοια. Και “πάτερ ημών” και “αλληλούια” και «Άγιος ο Θεός» και «τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαγγέλλει το “Πιστεύω”. Αν χρειαστεί θα βάλει και το ράσο του ιεροψάλτη ίσως και του ιεροδιδασκάλου!

Είναι στα πλαίσια της κανονικότητας που μας κυβερνά από τις επτά Ιουλίου. Θεωρούν ότι επικράτησαν ιδεολογικά και θα κάνουν επίδειξη ιδεολογικής θρησκευτικής φανφάρας. Θρησκευτικής μπαρούφας. Μπορεί γιά εμάς όλα αυτά να είναι άνευ περιεχομένου, όμως για το χριστεπώνυμο πλήθος που τους ψήφισε ακούγονται μιά χαρά.

Φαντασιώνονται ότι πήραν λευκή εντολή για να διαμορφώσουν τα πράγματα σύμφωνα με τα πιστεύω τους. Στα πλαίσια αυτής της απόλυτης φαντασίωσης, θέλουν να καταργήσουν και το πανεπιστημιακό άσυλο. Η πραγματική αιτία της προσπάθειας κατάργησης του ασύλου δεν είναι η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα μέσα στα πανεπιστήμια. Είναι ο ιδεολογικός έλεγχος των πανεπιστημίων. Άλλωστε η αστυνομία για περιπτώσεις κακουργημάτων και βαριών πλημμελημάτων έχει δικαίωμα να επεμβαίνει μέσα στο πανεπιστήμιο. Το έχει κάνει ήδη. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να διαβουλευτούν με την πανεπιστημιακή κοινότητα ώστε το άσυλο να γίνει λειτουργικό. Αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει! Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι αυτό που συμβολίζει το άσυλο και γενικότερα το ελεύθερο πανεπιστήμιο. Έχει συνδεθεί με τους αγώνες για την δημοκρατία και με το αριστερό δημοκρατικό κίνημα. Αυτό θέλουν να υπονομεύσουν. Γι αυτό θα προσπαθήσουν να το καταργήσουν.

Πρέπει να ικανοποιήσουν τους νοικοκυραίους ψηφοφόρους τους. Τους μισούς περίπου “πρώην” Χρυσαυγίτες που ψήφισαν Ν.Δ. Και βέβαια τους εκσυγχρονιστές μεσοαστούς οπαδούς του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που ψήφισαν Ν.Δκαι παθαίνουν ταράκουλο όταν ακούν γιά το πανεπιστημιακό άσυλο.

Μας το έχει πει κι ο Βορίδης; “Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές.”

Αυτός είναι ο καημός. Οι «ελαττωματικές» ιδέες της αριστεράς.

Και εμείς τι λέμε; Εμείς στείλαμε το μήνυμα. Το 31.5% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές ήταν το μήνυμα.

Είμαστε εδώ. Δυνατοί. Αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε όλες της δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας. Αν νομίζουν ότι είμαστε του χεριού τους είναι βαθειά νυχτωμένοι.

Η νίκη τους στις εκλογές δεν ήταν λευκή επιταγή να κάνουν ότι γουστάρουν. Δεν έχουν δικαίωμα να προσβάλουν την δημοκρατική μας συνείδηση. Τις δημοκρατικές μας παραδόσεις.

Η μαζική και απρόσμενη στήριξη που έδωσαν οι πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές αυτό σημαίνει.

Η κυρία Κεραμέως, μας ενημέρωσε για την βασική αποστολή του κράτους, στα πλαίσια της ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης. Στα πλαίσια αυτής της αποστολής, ζητά την συνδρομή των ιερωμένων, των ιεροδιδασκάλων και των σχετιζομένων φορέων.

Όλα αυτά μοιάζουν παλαιοντολογικά απολιθώματα. Φονταμενταλιστικός μεσαίωνας. Μαντίλα και τσαντόρ. Σκοταδισμός της νέας κανονικότητας.

Εμείς λοιπόν της απαντάμε: Πες μας κι άλλα τέτοια “ωραίως,” Κεραμέως-Κεραμέως.