ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Τηλεφωνάκι και δώρο μπακλαβαδάκια

Στην αρχή είδα «Ουκρανία» και διάβασα «Ουρανία». Είδα «συνελήφθη» και διάβασα «προσελήφθη»

Είδα «Χρήστος» και διάβασα, από συνήθεια, «Νίκος». Δεν ξέρω αν φταίει ο ανυπόφορος καύσωνας ή τα ξενύχτια λόγω ΝΒΑ ή η μόνιμη ζαλάδα μου από όσα απίστευτα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά νόμιζα ότι η αστυνομία έβαλε χειροπέδες τον πρώην υπουργό του ΣυΡιζΑ και τον έκλεισε στο μπαλαούρο, για να μάθει να μη συγχύζει άλλη φορά τους φίλους του πρωθυπουργού.

Βάλε μπιπ στο «χειροπέδες», γιατί τέτοιες δεν φόρεσαν στον χρυσαυγίτη κανάγια. Ήταν λέει συνεργάσιμος και γλυκούλης. Άχου, το μου.

Και τι άλλο να πιστέψω, δηλαδή; Ότι η αστυνομία έκανε «σωστά» τη δουλειά της και έπιασε έναν κακοποιό τον οποίο ένας στους δύο άνδρες της υπερψήφιζε για να τον στείλει στη Βουλή; Μετά από οχτώ μήνες, όπου ο φυγόποινος «κρυβόταν» εκεί ακριβώς όπου θα έπρεπε να τον ψάχνουν; Η ίδια αστυνομία που δεν μπορεί να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρα; Το υπουργείο Ξυλοφορτώματος του Πολίτη; Αυτοί που πιάνουν τους πίνακες του Πικάσσο με τα λαδωμένα από τυρόπιτες βρωμόχερά και τους πετάνε στο πάτωμα σαν να ήταν πιάτα σε μπουζουκλερί;

Χωρίς να θέλω να υιοθετήσω γελοίες ψεκασμένες θεωρίες, η δράση της ελληνικής αστυνομίας και του πολιτικού προϊσταμένου της είναι από μόνη της μια γελοία ψεκασμένη θεωρία. Η έμφαση στο «γελοία». Χωρίς μπιπ αυτή τη φορά.

Τις προάλλες έδερναν ανηλεώς έναν φουκαρά Γεωργιανό επί μέρες για να του φορτώσουν το ειδεχθές έγκλημα των Γλυκών Νερών, ενώ γνώριζαν εξαρχής, λέει, ότι τον φόνο τον είχε κάνει ο σύζυγος. Τώρα ξεφούρνισαν ξαφνικά το φιλαράκι τους τον Παππά (για τον οποίο κυκλοφορούσαν σενάρια ότι κρυβόταν σε μοναστήρι στη Σερβία), μπας και πειστεί κανένας χαχόλος να τους χειροκροτήσει προσπερνώντας το φιάσκο με τον Πικάσσο.

Στο μεταξύ παραμένουν ανιξιχνίαστες πολύκροτες υποθέσεις, όπως το μακέλεμα του Γιώργου Καραϊβάζ, η τροχαία δολοφονία του Ιάσονα έξω από τη Βουλή και τρέχα γύρευε πόσες αιματοχυσίες της νύχτας.

Εικάζω ότι στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ θα δέρνουν νυχθημερόν τίποτε αλλοδαπούς, μέχρι να ομολογήσουν ότι αυτοί σκότωσαν τον Καραϊβάζ, αυτοί οδηγούσαν το αυτοκίνητο της Ντόρας, αυτοί έφαγαν τον Παύλο Φύσσα, αυτοί δολοφόνησαν τον Ούλοφ Πάλμε και τον Τζον Κένεντι.

Στην ανάγκη, θα τους δώσουν και χαρτζιλίκι 150 ευρώ για να τους ψήσουν. Λεφτά υπάρχουν.

Ο ανεκδιήγητος Μπαλάσκας έλεγε τις προάλλες ότι «ο Μπάμπης ο πιλότος» έπρεπε να πάρει ένα τηλεφωνάκι στην αστυνομία για να καθαρίσει. Προφανώς ο Παππάς το πήρε το τιμημένο το τηλεφωνάκι και πέρασε και επίσκεψη με φοντανάκια και μπακλαβαδάκια.

Ώσπου, βαρέθηκε την Ουκρανή και βγήκε να παραδοθεί, σαν νέος Κουφοντίνας. Είπαμε, οι ξένοι δεν είναι για χόρταση. Ούτε καν όταν είναι πολιτογραφημένοι και χρυσαύγουλα. Μη ξεχνάμε και την ιδεολογία μας.

Στον τόπο που κατακτά περήφανος το Euro της ανεργίας των νέων με το εκτυφλωτικό 38,2% (επίσημα στοιχεία Μαΐου 2021), και που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ ασυναρτησίας και ανικανότητας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μοιάζει λογικό να χρησιμοποιούνται οι «αστυνομικές επιτυχίες» για να ξεχνάμε λεπτομέρειες όπως το εργασιακό τέρας του Χατζηδάκη και οι 12.000 νεκροί του Μητσοτάκη.

Σόρι, με ψέκασαν και άρχισα να λέω ασυναρτησίες, λες και είμαι ο Πορτοσάλτε.

Άραγε εμβολιάστηκε ο Παππάς; Βγήκε προσωρινά από την κρυψώνα του για να πάει σε κανέναν «Προμηθέα» ή πιστεύει ότι οι ξανθοί Άριοι όπως ο ίδιος έχουν ανοσία από τα μικρόβια της πλεμπάγιας;

Ωιμέ, δεν πρόλαβε να βγει ο άνθρωπος από το σπίτι και τον τρέχουν αμάσκωτο και αχειροπέδητο στα κρατητήρια, λες και είναι κανένας χλεχλές Φουρθιώτης. Ναζί κανείς ή να μη ζει;  

Πέρα από καλαμπούρια και αστεϊσμούς, αυτό που βλέπω στους εφιάλτες μου είναι ότι κάποια μέρα θα χρειαστώ τη βοήθεια της αστυνομίας ή της δικαιοσύνης ή όλων των ανωτέρω.

Τρέμω από τον τρόμο και ξυπνάω μουσκεμένος στον ιδρώτα. Όταν συμβαίνει αυτό στον νομοταγή πολίτη που δεν έχει διαπράξει ποτέ παρασπονδία στη ζωή του, κάτι δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.