ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Test In Peace

 

Μην παίρνετε self test, δεν φτάνουν για όλους.

Χθες, 08/01, η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας της Ελλάδας, δηλώνει: «Θα τελειώσει σύντομα όλη η ιστορία, είναι θέμα εβδομάδων. Κλείσαμε δύο χρόνια νομίζω ότι κοντεύουμε να δούμε τον covid να εξελίσσεται από δω και εμπρός σαν τη γρίπη. Θα εξακολουθήσει βέβαια να υπάρχει ο ιός, δεν θα εξαφανιστεί, θα είναι μέρος της ζωής μας, αλλά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Την ίδια ημέρα, ο Καρλ Λάουτερμπαχ, υπουργός Υγείας της Γερμανίας, δηλώνει: «Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε την αφελή υπόθεση ότι (η πανδημία) θα τελειώσει σύντομα. Δεν έχει τελειώσει»

Την ίδια ημέρα, ο Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος της Γερμανίας, δηλώνει: «Η μετάλλαξη Omicron θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη. Δεν είμαστε σε θέση να σημάνουμε λήξη συναγερμού για το σύστημα Υγείας μας»

Την ίδια ημέρα, –προφανώς τυχαία- τα εξώφυλλα, οι τίτλοι και οι «ειδήσεις» στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, χτίζουν το αφήγημα «είναι φίλη μας η Omicron»

Την ίδια ημέρα, βγαίνει στη δημοσιότητα πως οι κινήσεις των δημάρχων Συκεών στη Θεσσαλονίκη και Χαλανδρίου στην Αττική, εξασφάλισαν μοριακά τεστ για τους δημότες τους σε πολύ χαμηλότερη –σχεδόν στη μισή- τιμή.

Ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Μιχαηλίδης δηλώνει μάλιστα πως «δεν πρόκειται για κάποιο μαγικό, δημοπρασίες κάναμε» και συγχρόνως καταγγέλλει πως για την κίνησή του αυτή δέχτηκε πιέσεις με απειλητικό τόνο για «να μην χώνει την μύτη του σε αυτά τα πράγματα», ακόμα και τηλεφώνημα του ίδιου του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

Την ίδια ημέρα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώνει επίσημα πως το ένα από τα μόνο τρία παιδιατρικά νοσοκομεία στη χώρα, το “Παίδων Πεντέλης”, μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο.

Την ίδια ημέρα, ρεπορτάζ στο 2020mag.gr αποκαλύπτει το μέγεθος της αποτυχίας του επιτελικού κράτους να προμηθεύσει με δωρεάν self test mag.gr αποκαλύπτει το μέγεθος της αποτυχίας του επιτελικού κράτους να προμηθεύσει με δωρεάν self test τα φαρμακεία, λίγα 24ωρα πριν οι μαθήτριες και οι μαθητές επιστρέψουν στα σχολεία.

Την ίδια ημέρα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, δηλώνει στην ΕΡΤ πως όποιο παιδί δεν καταφέρει να προμηθευτεί έγκαιρα self test, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση του σχολείου για να αποσταλεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το τεστ και να το κάνει το πρωί της Δευτέρας, πριν εισέλθει στη σχολική αίθουσα.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στη μοναδική χώρα που, εν μέσω πανδημίας, αντί η κυβέρνηση να αυξήσει τα τμήματα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Συγχώνευσαν τμήματα και αύξησαν τον αριθμό των μαθητών ανά σχολική αίθουσα (ν. 4692/2020).

Κάθε μέρα, όπως η χθεσινή, καταφέρνουν να ξεπερνάνε και την πιο αχαλίνωτη φαντασία.

Καλή τύχη σε όλους… και εμβολιαστείτε!