ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Δεν γίναμε σαν και αυτούς!

Οσο και αν τα κόμματα της διαπλοκής, τα κανάλια και τα μπλογκς τους, θέλουν να παρουσιάσουν αλλιώς την πραγματικότητα, ξέρουν πολύ καλά την αλήθεια: Δεν έχουμε γίνει σαν τα μούτρα τους!

Αυτή την αλήθεια την ξέρουν και όλοι οι πολίτες. Μπορούν άλλωστε να την δουν κατάματα μπροστά τους. Μικρές είναι οι κοινωνίες μας και γνωριζόμαστε όλοι και όλες πολύ καλά!

Η τοπική μας κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι ήταν και είναι αυτοί, που όλα τα προηγούμενα χρόνια, χρησιμοποίησαν τις, οποίες θέσεις, σχέσεις και προσβάσεις είχαν με την “κάθε φορά” εξουσία, προκειμένου “να κάνουν τη δουλειά τους”. Ξέρει ακόμα πολύ καλά, ποιοι είναι αυτοί που ακόμα και τώρα χρησιμοποιούν αυτές τις θέσεις και σχέσεις, στο δικό μας μικροεπίπεδο, προκειμένου και πάλι, να “κάνουν τη δουλειά τους”.

Οσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να μας βρουν ψεγάδι. Εδώ, στο δικό μας κόσμο. Για αυτό μας λένε και μιλάνε στα καφενεία και στα χωριά για “αλλού”. Σε οποία πόλη και σε όποιο χωριό της Ελλάδας να πας, ποτέ δεν θα αναφερθούν στον “συριζαίο της διπλανής πόρτας”. Πάντα “αλλού” εκεί που δεν μπορεί ο απλός πολίτης να έχει γνώση και γνώμη.

Γιατί, εδώ, στον δικό μας κόσμο, ξέρουμε όλοι και όλες, για ποιους λένε, ότι εδώ και όχι αλλού, “διορίζουν τα δικά τους τα παιδιά”. Ξέρουμε όλοι και όλες για την “ανικανότητα” που προσάπτουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι “δεν μπορεί να διορίσει, ενώ κάποιοι άλλοι…”

Ξέρουμε όλοι και όλες, ότι ποτέ, κανένας από εμάς δεν “χτύπησε την πόρτα” κάποιας τοπικής δημόσιας υπηρεσίας για να ζητήσει από τον προϊστάμενο ¨να βολέψει κάποιον δικό μας”. Οχι από αδυναμία ή γιατί δεν ξέρουμε να το κάνουμε. Αλλά γιατί η δική μας λογική για την λειτουργία και των τοπικών δημόσιων υπηρεσιών είναι διαφορετική.

Ξέρουμε πολύ καλά, ότι αυτό, μερικοί δεν το εκτιμούν. Οτι μερικοί εύκολα μπαίνουν στον πειρασμό να “ικανοποιήσουν αιτήματα για βολέματα”. Οχι από εμάς, γιατί τέτοια δεν ζητάμε, αλλά από άλλους. Ξέρουμε ότι με αυτό τον τρόπο, αναπαράγουν το δικό τους κομματικό κράτος, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή, θα ξαναέρθουν στα πράγματα. Είναι γελασμένοι!

Οι αντίπαλοι μπορούν να μας κατηγορούν για διάφορα. Τα περισσότερα είναι ψέματα, κάποια μπορεί να είναι και αλήθεια. Ομως σε ένα δεν μπορούν να πούνε τίποτα. Οτι γίναμε σαν και αυτούς! Αυτό ο κόσμος το ξέρει και το βλέπει!