ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Το “μεταφορικό ισοδύναμο” και η αναξιοπιστία της Ν.Δ. και του Χ. Αθανασίου

Η ερώτηση που κατέθεσαν πρόσφατα 18  βουλευτές της ΝΔ, μαζί τους και ο Χ. Αθανασίου, είναι ακόμα ένα, τρανταχτό δείγμα της αναξιοπιστίας αυτού του κόμματος. Η ερώτηση αφορά τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το “μεταφορικό ισοδύναμο” και, όπως ο ίδιος ο Χ. Αθανασίου ισχυρίζεται “η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς και πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για μια ακόμα χονδροειδή προσπάθεια εξαπάτησης των νησιωτών.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ακριβώς τον ίδιο τίτλο στο πρωτοσέλιδό της, δηλαδή “χονδροειδής εξαπάτηση”, αλλά σε εισαγωγικά, παρουσίασε την ερώτηση και καθημερινή τοπική εφημερίδα.

Είναι σίγουρο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα δώσουν τις πρέπουσες απαντήσεις στην ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ.. Αλλωστε, μια πρόγευση αυτών των απαντήσεων δόθηκε και κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, από τον Ν. Σαντορινιό., αλλού λοιπόν είναι το θέμα της “αναξιοπιστίας” της Ν.Δ. και των βουλευτών της.

Οπως είναι γνωστό, το “μεταφορικό ισοδύναμο” είναι ένα πάγια αίτημα  των νησιωτικών κοινωνιών εδώ και δεκαετίες. Τώρα είναι η πρώτη φορά, που δια στόματος πρωθυπουργού, υπάρχει η δέσμευση ότι αυτό θα αρχίσει να υλοποιείται και μάλιστα σε συγκεκριμένη ημερομηνία, από την 1η Ιούλη. Οπως άλλωστε και οι ίδιοι οι βουλευτές που έκαναν την ερώτηση, σωστά σημειώνουν ότι ” είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένες εξαγγελίες, θα κριθούν από τη συνέπειά τους αλλά και από την αντιστοίχησή τους με την πραγματικότητα.”

Οσο όμως είναι σαφές ότι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες “θα κριθούν από τη συνέπειά τους”, δεν είναι καθόλου σαφές, γιατί τόσα χρόνια που κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ (αλλά και το ΠΑΣΟΚ) το μεταφορικό ισοδύναμο δεν είχε γίνει πραγματικότητα. Οταν μάλιστα, όπως και οι ίδιοι οι “ερωτώντες βουλευτές” γνωρίζουν και αναφέρουν στην ερώτησή τους, υπήρχαν και στο παρελθόν μια σειρά από μελέτες για την εφαρμογή του.  Τι ήταν αυτό που εμπόδισε την Ν.Δ (αλλά και το ΠΑΣΟΚ) να το εφαρμόσουν;

Θα μπορούσαν να μας απαντήσουν σε αυτό, οι “ερωτώντες βουλευτές” και φυσικά το κόμμα τους, η Ν.Δ.; Γιατί, καλό είναι να προσπαθείς να αποδομείς  μια κυβερνητική εξαγγελία, πριν την δεις στην πράξη και να δείχνεις παράλληλα ότι εσύ “τα ξέρεις καλύτερα τα πράγματα”, αλλά είναι ακόμα καλύτερο  να δίνεις απαντήσεις στα δικά σου ΜΗ πεπραγμένα

Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε απλά γίνεσαι, για ακόμα μια φορά αναξιόπιστος…