ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

“Ξένοι οι ξένοι, ξένοι οι καθολικοί, ξένος και ο Αγ. Βαλεντίνος! Eξω όλοι οι ξένοι από τη Μυτιλήνη!”

Ο ναός του Αγ. Θεράποντα μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής και εκτός από τόπος λατρείας, είναι και ένα από τα εμβληματικά κτίρια που χαρακτηρίζουν την πόλη μας.

Δεν θα υπήρχε λοιπόν κανένας λόγος να ασχοληθούμε με τις διαμαρτυρίες του εφήμερου εφημερίου του, που δηλώνει ότι «ο ναός μας και ο Άγιος Θεράποντας (!!!!!), δεν έχουν καμία σχέση με τις προγραμματισμένες «θρησκευτικές» (;) και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος» και ζητά (ως ο αυθεντικός εκφραστής τόσο του κτηρίου, όσο και του Αγίου) «να μην επαναληφθεί αυτό  για να μην αναγκαστεί να καταφύγει σε άλλες έννομες ενέργειες», εάν, τουλάχιστον στα κοινωνικά δίκτυα, δεν συσπειρώνονταν γύρω από αυτή τη επιστολή και αυτή τη στάση του, το σύνολο των ακροδεξιών και ξενοφοβικών στοιχείων του νησιού.

Δεν ισχυριζόμαστε βεβαίως ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στον εφημέριο και αυτά τα στοιχεία. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν θέλει να πάει το μυαλό μας.

Παραβλέπουμε ακόμα το γεγονός ότι πλειστάκις το τελευταίο διάστημα, όπως μας έχει καταγγελθεί ο χώρος του ναού και κατά την διάρκεια των κηρυγμάτων έχει χρησιμοποιηθεί και ως χώρος αντικυβερνητικής προπαγάνδας.

Φαίνεται όμως ότι στις μέρες μας, η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο δήμος, δηλαδή οι οι εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Βαλεντίνου, τμήματα λειψάνων του οποίου βρίσκονται στην καθολική εκκλησία της Παναγίας στην πόλη της Μυτιλήνης με την ευκαιρία της “γιορτής των ερωτευμένων”,  έδωσαν την αφορμή στα ξενοφοβικά στοιχεία του νησιού να εκδηλωθούν ως τέτοια που είναι δηλαδή: “Ξένοι οι ξένοι, ξένοι οι καθολικοί, ξένος και ο Αγ. Βαλεντίνος. Eξω όλοι οι ξένοι από τη Μυτιλήνη!”.

Εν’ τέλη, στην εποχή που ζούμε, αυτός και μόνο αυτός φαίνεται να είναι ένας σημαντικός λόγος να στηρίξουμε όλοι και όλες την επιτυχία των εκδηλώσεων του δήμου!