ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

«Οδός Αβύσσου αριθμός 0»

Όποιος πίστεψε ότι αυτή η κυβέρνηση θα μας κάνει χάρες, δεν έχει κατανοήσει, με ποια πραγματικά κυβέρνηση έχουμε να κάνουμε.

Αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει χάρες. Ούτε σε μας ούτε στους πρόσφυγες. Αντίθετα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε στιγμή αδυναμίας για να επιτεθεί. Το έκανε μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον καταυλισμό, το κάνει και τώρα μετά την φωτιά που τον κατέστρεψε.

Διάλεξε έναν κρανίου τόπο για να εγκαταστήσει την προσωρινή δομή. Τόσο προσωρινή που ετοιμάζεται να υπογράψει ενοικιαστήρια με τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων, έως το 2025.

Βέβαια ο Χρυσοχοΐδης λέει ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει αδειάσει η Λέσβος. Ποιο Πάσχα; Το καθολικό Πάσχα, το Πάσχα των Διαμαρτυρομένων, το Ορθόδοξο Πάσχα ή το Πάσχα των Εβραίων; Ποιου έτους;

Στην ίδια συνέντευξη ο Χρυσοχοΐδης διέψευσε ότι γίνονται επαναπροωθήσεις…

Η κυβέρνηση σκόπιμα δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το νέο ΚΥΤ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τον χειμώνα ο Βοριάς φυσά σαν κολασμένος και το καλοκαίρι δεν αντέχεται από την ζέστη. Όταν βρέχει δημιουργείται λασπότοπος. Για όποιον έχει διαβάσει το «Οδός Αβύσσου αριθμός 0» του Μενέλαου Λουντέμη, ο χώρος παραπέμπει στη Μακρόνησο. Είναι δίπλα και η θάλασσα…

Εκεί θέλουν να μαντρώσουν τους πρόσφυγες. Στο νέο κολαστήριο της Λέσβου.

Ήδη οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναφέρουν ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος. Ποιος θα τους ακούσει;

Κι οι πρόσφυγες που καταλαβαίνουν που τους καλούν να εγκατασταθούν, αρνούνται ή κρύβονται όπου μπορούν.

Αργά ή γρήγορα τα ΜΑΤ θα αναλάβουν δράση…

Η Μυτιλήνη έχει γεμίσει ΜΑΤ. Αεροπλάνα προσγειώνονται και απογειώνονται αργά κάθε βράδυ. Δημιουργούνται συνθήκες ασφυξίας.

Θεωρούν ότι έχουμε κουραστεί και θα δεχτούμε τις μισαλλόδοξες, ρατσιστικές πολιτικές τους. Θέλουν να μας κάμψουν.

Δεν έχουμε κουραστεί. Ούτε πρόκειται να καμφθούμε. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός του δικαίου των προσφύγων, είναι πέρα και πάνω από τα σχέδια των ανθρωποφυλάκων Μητσοτάκη, Μηταράκη, Χρυσοχοΐδη.

Η Λέσβος πρέπει να συνεχίσει να λέει όχι. Όχι στα κλειστά κολαστήρια. Όχι δημιουργία στρατοπέδων Νταχάου. Όχι στις φυλακές αθώων ανθρώπων.