ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Ο ανασχηματισμός του …ανασχηματισμού

ypoyrgiko34534

Η συζήτηση για τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό, έτσι μάλιστα όπως εξελίσσεται μέσα από blogs και sites τα οποία θεωρούν να είναι “φιλικά” προς την κυβέρνηση, είναι αρκετά ενοχλητική για τον κόσμο της Αριστεράς , Αυτό γιατί αναπαράγουν την εικόνα μιας κυβέρνησης, που από την άποψη της συγκρότησής και της λειτουργίας της, δεν διαφέρει σε τίποτα, από αυτές που μέχρι τώρα έχουμε γνωρίσει. Κάτι που προφανώς είναι λάθος.

Εξηγούμαστε:

Προφανώς και είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να κάνει ή να μην κάνει ανασχηματισμό, να επιλέξει το τάδε ή το δείνα πρόσωπο, να επιλέξει τον χρόνο που θα γίνει ο ανασχηματισμός. Ομως, οι ομοιότητες με ότι ξέραμε στο παρελθόν σταματάνε εδώ. “Σταματάνε εδώ”, γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μόλις πρόσφατα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν που πρότεινε το “ενιαίο κέντρο αποφάσεων”, κάτι που έγινε δεκτό από το σύνολο των συνέδρων.

Αυτό που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν, όλοι εκείνοι που νομίζουν ότι θα επηρεάσουν τις εξελίξεις “ρίχνοντας” μέσα από τα sites και τα blogs τους, ονόματα και κατευθύνσεις, είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει, εντός των πλαισίων, που το “ενιαίο κέντρο αποφάσεων”, δηλαδή το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ,  θα θέσει ή έχει θέσει.

Προφανώς, λαμβάνοντας υπόψη, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν παύει να είναι μια συμμαχική κυβέρνηση, άρα, τόσο οι γενικές κατευθύνσεις που αυτή θα έχει, αλλά και τα πρόσωπα που αυτός θα επιλέξει, θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους συμμάχους.

Αυτή είναι μια σημαντική ποιοτική διαφορά αυτής της κυβέρνησης σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες και καλό είναι, όσοι και όσες αναπαράγουν τα διάφορα σενάρια για τον επικείμενο ανασχηματισμό, να σταματήσουν να ρίχνουν στα τραπέζι σειρά απίθανων ονομάτων, προκειμένου να “πλασάρουν” τον εαυτό τους “πουλώντας εξυπηρετήσεις” στον κάθε ένα που ονειρεύεται θέσεις , είτε, ακόμα χειρότερα “να σπρώξουν” τις οποίες κατευθύνσεις της κυβέρνησης,  στους δικούς τους δρόμους.