ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Ο φτωχός κόσμος που κρατάει “στάση αναμονής”

anamoni

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: Από τους  συνολικά 5.370.677 φορολογούμενους που δηλώνουν εισόδημα από μισθούς και συντάξεις  περίπου 3 εκατ. δηλώνουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, ενώ άλλοι 1.608.859 βρίσκονται στην κλίμακα 10.001- 15.000.

Είναι αποκαλυπτικοί οι αριθμοί, γιατί όπως είναι γνωστό οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που εκ’ των πραγμάτων δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από τα εισοδήματά τους. Ακόμα οι αριθμοί αποκαλύπτουν την μεγάλη αφαίμαξη που υπέστησαν τα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών, με άλλα λόγια αυτοί είναι που πλήρωσαν την κρίση.

Αυτοί είναι η μεγάλη τάξη των “από κάτω” που μαζί με τα φτωχότερα τμήματα των ελευθεροεπαγγελματιών και των αγροτών, αποτελούν τα κοινωνικά στηρίγματα της κυβέρνησης, όποιος/α αμφιβάλει μπορεί να ρίξει μια ματιά στα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα καθώς επίσης και στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

  • Είναι ο κόσμος που δεν μπορεί να χάσει τίποτα παραπάνω, κάθε ευρώ που χάνει ή κερδίζει το μετράει. Αυτός ο κόσμος τώρα σε μεγάλο βαθμό κρατάει στάση αναμονής.
  • Είναι ο κόσμος που μετράει θετικά, από την δωρεάν μετακίνησή του, όταν είναι άνεργος στην Αθήνα, που μετράει την κάρτα αλληλεγγύης, αλλά και την πρόσβαση στην υγεία γιατί στο μεγάλο κομμάτι του είναι ανασφάλιστος.
  • Είναι όμως ο ίδιος ο κόσμος που μετράει αρνητικά το ότι, ο όποιος μισθός του, μπορεί  να μην έπεσε παρακάτω, αλλά δεν ανέβηκε κιόλας, ότι “δεν άνοιξαν ακόμα δουλειές” .
  • Είναι ο κόσμος που ο αντίπαλος γνωρίζει πολύ καλά, ότι πρέπει να υποχρεώσει την κυβέρνηση της αριστεράς να σπάσει κάθε δεσμό μαζί του, ο ίδιος ακριβώς κόσμος με τον οποίο ή κυβέρνηση της αριστεράς με τίποτα δεν θέλει και δεν πρέπει να έλθει σε αντίθεση, αλλά πρέπει να τον στηρίξει ακόμα περισσότερο.

Στη βάση αυτού του επίδικου γίνεται ο “πολιτικός αγώνας” σήμερα, αυτό το καταλαβαίνει με τον δικό του τρόπο όλος αυτός ο κόσμος και για αυτό κρατάει “στάση αναμονής”: Γιατί έτσι θεωρεί ότι ΔΕΝ δυσκολεύει την κυβέρνηση