ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Τα λεσβιακά τρόλς σε δράση

Από τη Μυτιλήνη ως τη Βρίσα και τα Βατερά, είναι δεν είναι εξήντα χιλιόμετρα, πάνω κάτω μια ώρα δρόμος. Αλλά και να μην θέλει να πάει κάποιος μέχρι εκεί, σίγουρα κάποιον γνωστό θα έχει ή σε τελική περίπτωση όλο και κάποιος θα πήγε για μπάνιο στα Βατερά τις μέρες του καύσωνα.

Το να μάθει δηλαδή την αλήθεια για τους “200 σεισμόπληκτους που κοιμούνται στον δρόμο” δεν είναι δύσκολο πράγμα, μικρή κοινωνία είναι όλο το νησί όμως η “είδηση” αυτή δεν έκανε μόνο τον γύρω του “εθνικού διαδικτύου”, κυκλοφόρησε ευρέως και στα τοπικά μέσα.

Η αρχή της “είδησης” έγινε από το γνωστό παραδημοσιογραφικό site που πολλές φορές και στο παρελθόν μας έχει δώσει τέτοιες “επιτυχίες”. Είναι το ίδιο που ανακάλυπτε πρόσφυγες να φωνάζουν “τζιχάντ” στο λιμάνι της Μυτιλήνης, να σκίζουν σημαίες και να τρώνε …σκυλιά στα Τσαμάκια. Αυτές τις “ειδήσεις” που κατασκευάζει εδώ, τις σερβίρει μετά στο …εθνικό ακροατήριο μέσα από το πάντα πρόθυμο κανάλι “ενημερώνοντας” τους κατάπληκτους τηλεθεατές για τα … “πράματα και θάματα” που συμβαίνουν στο νησί μας.

Μερικές φωτογραφίες με κάποιους ανθρώπους που κοιμούνται δίπλα στο εκκλησάκι και ένας αντίστοιχος τίτλος ήταν αρκετά για να φανερωθεί “η ντροπή” και σίγουρα ήταν μεγάλος ο κόπος για τον “δημοσιογράφο” να τους ανακαλύψει. Για να πάει εκεί σίγουρα πέρασε από το κατεστραμμένο χωριό, αλλά μέσα στον οίστρο της αποκάλυψης του, δεν του πέρασε από το μυαλό να ρωτήσει αν όχι τον πρόεδρο του χωριού, να ρωτήσει τους χωριανούς. Θα την μάθαινε την αλήθεια, αλλά αυτή δεν πουλάει. Υπάρχει βέβαια και η άλλη εκδοχή: Κάποιος να του τις πάσαρε.

Η συνέχεια έγινε με άλλα τοπικά sites. Αυτά την κυβέρνηση να βαράνε και τίποτα άλλο. Είναι τόση η εμπάθεια τους που καλούσαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του “να κρυφτούν από την ντροπή τους”. Ποιοι; Αυτοί που σίγουρα ούτε έξω από τη Βρίσα δεν έχουν περάσει αυτές τις ημέρες!

Ο κύκλος έκλεισε με την ερώτηση Αθανασίου. Που και αυτός, κοτζάμ πρώην δικαστής και υπουργός συνέχισε να μιλάει για τους “200 σεισμόπληκτους που είναι στο δρόμο”. Που δεν φρόντισε να πάρει τηλέφωνο τον κοινοτάρχη, που σε τελική ανάλυση, αυτός ο άνθρωπος που όλο αυτό το διάστημα τρέχει πάνω – κάτω να μην μείνει κανείς συγχωριανός του στο δρόμο, μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι. Λες και όλη η φασαρία έγινε, για να κάνει την ερώτηση και το κομμάτι του ο Χ. Αθανασίου.

Για λίγα κλικ παραπάνω – που ισοδυναμούν με λίγα ευρώ παραπάνω σε διαφημιστικό κέρδος, για λίγη εμπάθεια παραπάνω, για λίγο μικροκοματισμό παραπάνω, ένα ολόκληρο χωριό και οι κάτοικοι του που αυτή την περίοδο υποφέρουν στιγματίστηκαν ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να κοιτάξουν τους συνανθρώπους τους. Αυτό είναι που βγήκε από όλη αυτή την ιστορία. Οσοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο “χτύπησαν την κυβέρνηση” απλά κάνουν λάθος. Αυτούς τους ανθρώπους στοχοποίησαν!