ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα Πρώτο Θέμα

Αλ.Τσίπρας: Με ακροδεξιές κουτοπονηριές και ψεύδη δεν αντιμετωπίζεται το προσφυγικό (Video)

“Όλα εδώ πληρώνονται” με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην διαχείριση του προσφυγικού και την ακραία ρητορική που υιοθετούν βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης μιλώντας για “εισβολή”.

«Ο σημερινός λογογράφος είναι από αυτούς της κεντροαριστεράς διότι όλοι σχεδόν οι βουλευτές σας είχαν διαφορετική γραμμή από αυτή που εκπέμψατε σήμερα ιδιαίτερα με την αναφορά στον Ατεντοκούνμπο και την αριστούχα μαθήτρια από την Αιθιοπία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Βρίσκεστε εκγλωβισμένοι θα έλεγα και από την άλλη στην σοβαρότητα του προβλήματος που πρέπει να το διαχειριστείται».

«Βασικός σας στόχος ήταν να καβαλήσετε το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μπροστά στο σκοπό σας να χαϊδέψετε αυτιά είπατε συνειδητά ψέματα ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή που στην πλάτη της χώρας μας έσκαγε η μεγαλύτερη κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μας κατηγορούσατε ότι δεν φυλάμε τα σύνορα».

«Και δεν πέρασαν 50 ημέρες από την εκλογή σας και πολλαπλασιάστηκαν οι ροές και δεν μπορούσατε πια να λέτε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δείξατε την ανετοιμότητα σας να διαχειριστείτε το μοναδικό ζήτημα που δεν το βρήκατε στρωμένο… Δείξατε την επιτελική σας ανικανότητα στην πρώτη δυσκολία».

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη τον καλωσόρισε στην πραγματικότητα καθώς «ανακαλύψατε ότι το προσφυγικό είναι γεωπολιτικό πρόβλημα. Στο προσφυγικό, είστε εγκλωβισμένοι μεταξύ της προεκλογικής σας ρητορική και της σοβαρότητα του ίδιου του προβλήματος, καθώς πρέπει να δώσετε λύσεις».

«Στο μόνο ζήτημα που δεν τα βρήκατε στρωμένα, τα κάνατε θάλασσα»

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. «Στο μόνο ζήτημα που δεν τα βρήκατε στρωμένα, τα κάνατε θάλασσα. Στην πρώτη πραγματική δυσκολία δείξατε την επιτελική σας ανετοιμότητα και ανικανότητα».

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «δείξατε ετοιμότητα στο να βάλετε τα “γαλάζια” παιδιά στο δημόσιο».

«Από την πρώτη ημέρα καταργήσατε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτική αναθέτοντας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθιστώντας το προσφυγικό ζήτημα καταστολής», τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε ότι «η επιλογή σας να μετατρέψετε το προσφυγικό σε προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι λαθεμένη εάν είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό, οι Ευρωπαίοι θα σας λένε ότι αφού είναι μετανάστες να τους επιστρέφετε εσείς στις χώρες προέλευσης».

«Συνεχίζεται να ακροβατείτε μεταξύ της πραγματικότητας που θέλει σχεδιασμό και σοβαρότητα και της ανάγκης σας να συνεχίσετε να χαδεύεται τα αυτιά που θέλουν να ακούν το παραμύθι ότι θα είστε αμείλικτοι και σκληροί στη προστασία των συνόρων», σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «αν αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες ως ασύμμετρους εισβολείς θα έχουμε και άλλα δυστυχήματα και πνιγμούς αθώων ανθρώπων».

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «νομοθετείτε για να ικανοποιήσετε την εκλογική σας κοινή γνώμη παρά για να καταφέρεται πράγματα. Μετατρέπεται το προσφυγικό από διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα σε ελληνοτουρκικό». 

«Χάρη στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας μειώσαμε τις ροές και τους θανάτους στο Αιγαίο, σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας καθώς κάναμε το καλύτερο δυνατό, γιατί αποτρέψαμε να γίνει η χώρα αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Διαχειριστήκαμε το πρόβλημα με τη σκέψη στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το βλέμμα στην Ευρώπη».

Ο ίδιος υπογράμμισε μάλιστα ότι «εγώ δεν έκανα εκπτώσεις στις εθνικές θέσεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό προκειμένου να κατευνάσω τον Ερντογάν».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη ότι «δεν είστε σε θέση να απαντήσετε επί της ουσίας στον Μ.Τσαβούσογλου γιατί έχετε προτείνει αυτά που λέει ο ίδιος. Δεν είστε ικανοί να δείτε το συνολικό κάδρο όπως πάντα έκανε η παράταξή σας στα ανθρωπιστικά ζητήματα».

«Εκτός από ιδεοληπτικό, το ν/σ θα αποδειχτεί και αναποτελεσματικό»

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡιΖΑ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το Άσυλο σημείωσε ότι «εκτός από ιδεοληπτικό θα αποδειχτεί και αναποτελεσματικό».

«Αξιοποιείστε την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος και όχι την Ευρώπη του εθνολαϊκισμού και της ακροδεξιάς. Ακολουθήστε την Ευρώπη που αποδέχεται να αναλάβει κομμάτι ευθύνης στο προσφυγικό», κάλεσε τον Κ,.Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «το προσφυγικό και η εσωτερική ασφάλεια δεν είναι ζητήματα απλής επικοινωνιακής διαχείρισης».