ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Αύριο η πρώτη δίκη για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου

Πρόκειται για την πρωτόδικη εκδίκαση μιας υπόθεσης που έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές και αφορά την πρώτη μεγάλη υπόθεση του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου. Μια υπόθεση που ζημίωσε την τράπεζα με πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η εκδίκαση και άλλων παρεμφερών υποθέσεων, αφού η ζημία που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας αφορά ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής

Αύριο Πέμπτη 20/09/2018, εκδικάζεται (μετά από 3 αναβολές) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, η υπόθεση που αφορά : Σε  απιστία διοίκησης Συνετ. Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, υπηρεσιακών στελεχών και ηθική αυτουργία δανειοληπτών σύμφωνα με το 58/2015 Βούλευμα, για ζημία στην Τράπεζα άνω των 6 εκ. ευρώ.

Η παραπάνω περίπτωση, όπως είναι γνωστό, μαζί με κάποιες άλλες περιπτώσεις «θαλασσοδανείων», είναι η βασική (αν όχι η κύρια) αιτία, που οδήγησε από 18.3.2012, στην ανάκληση της αδείας λειτουργίας της Τράπεζας, λόγω κεφαλαιακής ανεπάρκειας και αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της, καθώς και την κάλυψη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του εγγυημένου ποσού των καταθέσεων, περίπου 55 εκ. ευρώ.

Όλοι οι μεριδιούχοι (6.262 τον αριθμό) έχουμε αστικές αξιώσεις (και για αποζημίωση και για ηθική βλάβη), έναντι όσων ευθύνονται και ενέχονται, καθόσον έχουμε υποστεί ζημιά και από την  απώλεια των μεριδίων μας αλλά και από τον  κίνδυνο να καταβάλλουμε επιπλέον, το διπλάσιο της αξίας αυτών, μετά το τέλος της εκκαθάρισης,  που διενεργείται από την εταιρία  PQH. Ενώ επιπλέον , ειδικά τώρα την περίοδο της κρίσης, έχει χαθεί ένα  σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο που αποτελούσε η Τράπεζα για όλη την οικονομία της περιοχής μας, η οποία ξεκίνησε σαν κοινό όνειρο όλης της εμπορικής και επιχειρηματικής κοινωνίας του νησιού.

Στα πλαίσια αυτά και εν όψει της επικείμενης δίκης, ο Σύλλογος Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, καλεί όλα τα μέλη του και τους μεριδιούχους για να δηλώσουν την πρόθεση τους για συνέχιση των αστικών διεκδικήσεων τους  και με την αυτοπρόσωπη παρουσία στο δικαστήριο, Αύριο  Πέμπτη  20/09/2018  το πρωί.

Για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα Πελατειακών σχέσεων και  διαφθοράς με κατασπατάληση λαϊκού χρήματος .